DAFTAR
Close
Login to Your Account
Page 1 of 10 123 ... Last
Results 1 to 10 of 93
  1. Gempak Lover Cyclone's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Bagan Serai,Perak
    Posts
    410
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #1


    nie ada video...dri dak terangganu...penangan ulik mayang diulik gak...




    Sebelum aku cite ape yang berlaku pada aku mase kat asrama dulu...

    aku nak korang baca and fahami maksud lirik lagu ulik-mayang ni....

    Jangan korang hafal and practise plak...

    Hanya sekadar peringatan....

    Cukuplah sekadar aku sorang je yg kena....


    ULIK MAYANG

    Umbut mayang di umbut
    Umbut dengan jala-jemala
    Ulit mayang diulit
    Ulit dengan puterinya satu

    Puteri satu berbaju serong
    Puteri satu bersanggul sendeng
    Puteri satu bersubang gading
    Puteri satu berselendang kuning

    Ulit mayang di umbut
    Ulit dengan jala-jemala
    Jika sambut mayang disambut
    Sambut dengan puterinya dua

    Puteri dua berbaju serong
    Puteri dua bersanggul sendeng
    Puteri dua bersubang gading
    Puteri dua berselendang kuning

    Ulit mayang di umbut
    Ulit dengan jala-jemala
    Jika sambut mayang disambut
    Sambut dengan puterinya tiga

    ---

    Ku tahu asal usul mu
    Yang darat balik ke darat
    Yang laut balik ke laut
    Nasi kuning hamba sembahkan

    Pulih mayang ku pulih
    Pulih balik sedia kala


    Ha, macam mane??? korang x rase seram ke???

    sampai skunk aku x nyanyi lagu ni....

    dulu aku suka nyanyi saje2 cz aku nak test....

    betul ke kalau kita nyanyi lagu ni....

    tujuh puteri tu akan datang kat kita....

    so, ceritanya macam ni....

    pada satu petang kat asrama....

    sume kawan2 aku ajak aku turun main bola tampar...

    tapi aku refuse nak pegi cz da bosan...

    asyik main bola tampar je...

    so, aku duduk la termenung kat dalam dorm sorang2....

    tetibe je aku dapat idea...


    ''Erm , betul ke ulik mayang ni wujud???''

    ''Ntah2 orang tua2 saje je reka2 cite...''

    ''X kan nyanyi lagu pun salah...dah la lagu dia sedap...''

    ''Ape kate aku cuba try nyanyi, sedap jugak duk jiwng sorang2 ni''

    sebelum aku nyanyi, aku pegi cari satu mangkuk yg agak besar...

    then, aku letak air dalam tu...

    lepas tu, aku pun pegi la cari tujuh jenis bunga....

    kebetulan dekat asrama aku tu ade banyak jenis bunga....

    so, aku pilih je la...

    tapi aku amik bunga yang cantik2 je n berbau harum...

    then, aku carik2 kan bunga-bunga tu dan letak dalam air...

    ''Wah, bukan main wangi lagi bau bunga2 ni''

    ''Barulah syok nak nyanyi''

    Aku pun ape lagi, aku start la nyanyi sambil duk tabur bunga2 tu....

    tengah aku nyanyi, tetibe rase seram sejuk...

    ''Ish, angin biasa je tu, pedulikan''

    aku teruskan nyanyi sampai la abis...

    bile aku habis je nyanyi, tetibe hari jadi mendung n bunyi guruh...

    ''Ai, x kan suara aku x sedap kot....''

    ''Ala, kebetulan je hari nak hujan....''

    aku cuba nak sedapkan hati walaupun bulu roma meremang....

    aku pun ape lagi cepat2 masuk dalam dorm...

    mangkuk tu aku lupa aku campak kat mana...

    Malam tu macam bese, after aku siap gosok gigi...

    aku terus duk atas katil n siap2 nak tido...

    bukan main nyenyak aku tido....

    tetibe dalam pukul 2 pagi, aku terkejut dari tidur...

    aku dengar orang nyanyi lagu ulik mayang...

    nak kata radio, budak2 ni dah tutup sebelum tido tadi...

    aku dah mula rase x sedap hati....

    aku cuba tutup telinga n mata aku....

    tetibe aku dengar lagu ulik mayang tu semakin kuat dan dekat...

    aku pun ape lagi amik selimut dan tutup seluruh badan aku....

    then, pastu aku cuba intai melalui kain selimut aku tu...

    korang nak tau ape yg aku nampak...

    ade tujuh orang berpakaian mcm puteri, rambut panjang tutup muka,kuku panjang...

    duduk bersembah sekeliling katil aku sambil baca jampi mcm siam...

    skali angin datang, jelas terpampang muka 7 puteri tu...

    ''ASTAGHFIRULLAH HAL AZIM, APE BENDA NI HUDOHNYA''

    aku cuba menjerit sekuat yg terdaya sambil menangis...

    ''TOLONG JANGAN KACAU AKU, AKU X DE HUTANG APE2 PUN DENGAN KO SUME''

    ''MAK, TOLONG ADIK, ADIK X NAK MATI MAK!!!!''

    hanya ALLAH je tau perasaan aku macam tu....

    aku cuba baca ayat kursi, tapi x sempat abis...

    cz tetibe aku mcm hilang terketar2, tajwid lari entah ke mana...

    lidah aku jadi kelu...

    makin lama makin dekat 7 puteri mari dekat aku...

    then, dia cakar badan n kaki aku guna kuku....

    muka dia memang hudoh, aku x tau nak gambarkan mcm ape...

    aku da x larat nak jerit,

    mase tu aku bertawakal dalam hati...

    ''YA ALLAH, TOLONG HAMBA-MU INI DARI SEGALA IBLIS YANG DIREJAM''

    aku dapat rasa seluruh badan aku dipenuhi darah...

    pedihnya hanya ALLAH je yang tau...

    lps tu tetibe aku dapat semangat semula...

    aku takbir ''ALLAHUAKHBAR'' sebanyak tujuh kali...

    ALHAMDULILLAH, berhasil..

    nampaknya doa aku dimakbulkan ALLAH...

    sume 7 puteri tu hilang sekelip mata...

    aku dapat dengar suara dia orang menjerit dlm kesakitan...

    lepas tu, aku duk termenung sambil menahan sakit kat badan aku...

    aku x dapat tidur sampai pagi...

    sedar2 badan aku disimbah air...

    lepas tu, aku cepat2 peluk kawan2 aku...

    kawan2 aku cakap...

    dia orang terkejut tengok aku duk termenung mcm orang angau...

    muka aku pucat n mata terbeliak...

    n badan aku abis lebam2...

    belakang badan aku, ade kesan cakaran...

    dekat 2 minggu aku amik masa tuk hilangkan kesan lebam2 tu...

    ustaz aku cakap, BENDA tu sebenarnya syaitan....

    dan bila aku nyanyi lagu ulik mayang tu...

    seolah2 aku buka jalan and seru dia masuk ke dunia kita...

    ustaz aku cakap, sebenarnya 7 Puteri tu asalnya jin...

    tapi bila kita duk puja dia, tu yg buat jadi khurafat...

    n ade kemungkinan 7 Puteri tu dah x de....

    so, Syaitan amik kesempatan ambil alih tempat 7 Puteri tu..

    semata-mata nak sesatkan kita...

    Astaghfirullah Hal Azim...

    Aku da TAUBAT x nak buat lagi lepas kejadian tu...

    sampai skunk aku masih ingat tragedi tu...

    so, nasihat aku, percayalah cakap orang2 tua...

    mesti ade hikmah disebalik larangan orang2 tu dulu...


    Yang Jujur,

    (Farid @ Bubu)


    PS:clone pon pnah kna masa tingkatan 1...bla senior wat...7 senior perempuan yg jd puteri dirasuk...memang teruk mlm 2...smpai org kampung kat situ pon xleh nak tdo bla diorang pon kna kacau...

    kredit to Farid ...I Feel So in LOve...: '' Penangan Ulik Mayang '' - Taubat aku x nak BUAT dah!!!
    Last edited by Cyclone; 16-02-2011 at 03:32 PM.
    Firman Allah,"Jadilah kamu pemaaf dan suruhlah orang mengerjakan yang ma'ruf serta berpalinglah dari orang- orang yang ****h"( Surah Al- A'raf: 199 )

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. Gempak Super Hardcore mim_dean's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Bilik Member Depan....
    Posts
    2,720
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    #2
    penah dngr gak cite mcm ni...tp ingt org wat2....hai...entah la.....
    tp setan kan mmg pandai & sabar menyesatkn manusia briman @ x.......

  4. Gempak Lover Cyclone's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Bagan Serai,Perak
    Posts
    410
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #3
    hohohohoho.....nakutkan...
    Firman Allah,"Jadilah kamu pemaaf dan suruhlah orang mengerjakan yang ma'ruf serta berpalinglah dari orang- orang yang ****h"( Surah Al- A'raf: 199 )

  5. Gempak Newbie badrool88's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    May 2010
    Location
    tukar-tukar
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #4
    pnah dgr gak n ak pnah ada di tmpat kjadian....
    beberapa thun dlu ada prsembahan dkt universiti..
    dorg nyanyi lgu ni la.. ada 7 org pmpuan...
    bila msuk part ni je

    "Ku tahu asal usul mu
    Yang darat balik ke darat
    Yang laut balik ke laut
    Nasi kuning hamba sembahkan"

    tibe2 angin kuat... sume trdiam...
    tp pas2 dah xde pe2.. agak seram le time 2....
    tp sjauh mne kbenaran, Wallahu'alam...

    maybe kbetulan angin lalu kot.. huhu
    Last edited by badrool88; 04-11-2010 at 07:23 PM.

  6. Gempak Senior DeXteR's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Klu Mlm tinggl di kg.Air,Klu Pagi Tinggl Di simbulan
    Posts
    235
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #5
    seram jga ckit2 kan

  7. Gempak SuperStar mrbloody's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Cakerawala Gempak.org
    Posts
    714
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #6
    aku egt rekaan jew cm kt tv3 wu
    rupenye de critanye ae tp mmg lgunye sdap

  8. King Of Gempak BuDak Geek's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    May 2010
    Location
    Qlate
    Posts
    4,596
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #7
    pergh... seram jgk citer ni... sbb tu la org kate mende ni x leh wat memain


  9. Gempak SuperStar kyuu26's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    kota bharu
    Posts
    555
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #8
    hoho...lagu die mmg sedap.tp agk menyeramkan laaa bile bace cter nie..tp aku xphm pe pom lirik die 2
    no fear no more

  10. Gempak Super Hardcore are_mer's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    perak
    Age
    29
    Posts
    3,154
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #9
    cita org tua tua memg ada kebenaran dulu selalu gak aku dengar lagu nie skrg dh lama t5ak dengar tgk theard nie baru aku ingat balik
    mari join blog aku
    id 2 kali 3782 dan nantikn rebate terbaik dr ku
    bisnes terbaru jom join zon percuma

  11. Gempak Hardcore Apple's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Cybertron...
    Posts
    1,862
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #10
    byk tu 7 org....sorang pon dh lintang pukang aku lari

Page 1 of 10 123 ... Last

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List