DAFTAR
Close
Login to Your Account
Page 1 of 2 12 Last
Results 1 to 10 of 17
  1. alym
    Guest
    #1
    adakah ia bnar or palsu???

    memang berlaku perubahan orbit planet Marikh sehingga seolah-oleh kelihatan planet Marikh mengorbit pada arah bertentangan. Tetapi itu memang fenomena astronomi Marikh yang sudah dirakam oleh ahli-ahli astronomi yang menyatakan bahawa pada satu-satu masa memang berlaku suatu fenomena ke atas orbit Marikh sehingga ia kelihatan mengorbit pada arah bertentangan.

    Kemungkinan besar memang terdapat suatu planet atau beberapa planet dengan jisim yang besar mengorbit mengelilingi Matahari ataupun Sistem Suria dan sebuah lagi sistem planet lain berkongsi suatu pusat putaran. Jika ini berlaku, dan laluan objek berkenaan cukup hampir dengan Bumi, memang boleh berlaku perubahan besar pada satah putaran Bumi sehingga menterbalikkan kutub. Planet yang mungkin sudah mengalami kejadian ini adalah planet Uranus, sebab satah putarannya hampir bersudut tepat dengan satah putaran Sistem Suria. Sepatutnya satah putaran Uranus hampir searas dengan satah putaran Sistem Suria, macam planet-planet lain dalam Sistem Suria. Kemungkinan penyebabnya, adalah laluan sebuah objek yang berjisim besar hampir dengan Uranus. Jika ini berlaku pada Bumi, negara-negara yang hampir dengan khatulistiwa akan berada di kutub, dan kutub utara dan selatan akan berada di khatulistiwa, menyebabkan banjir besar.

    Planet merah boleh berlaku disebabkan tindakan geothermal melampau dalam planet itu disebabkan pengaruh tarikan graviti dari jisim yang besar objek yang lalu berhampiran planet itu, terutamanya jika planet itu cukup besar macam Jupiter. Mataharipun boleh bertukar menjadi "gergasi merah" (red giant) lebih cepat dari sepatutnya akibat gangguan melampau ke atas tindakbalas nuklear dalamnya disebabkan oleh pengaruh tarikan graviti jisim yang besar.

    Tapi kalau mana-mana perkara ini berlaku, kehidupan di Bumi akan pupus terlebih dahulu. Tidak ada manusia yang akan selamat untuk menyaksikan kejadian ini.

    Ust.Harun Din .. korang kenal kan ?? dlm ceramah dia,ade mmbace sbuah artkel yg mncritakan bhw dunia ni da nk kiamt ... planet mrikh (planet ke4 n plg dekat ngan bumi) tlh mngalami psingn yg tbalik pd bln sept lpas. maknenye ... planet yg dkat dgnnye jgak (bumi la) akan brtukar arah prgerakan dia gak. maka pd saat tu akn terjadi kjadian mthari tggelam sblah timur. (tnda2 bsar kiamt)...ingat, matahari terbit sbelah barat, pintu taubat da ditutup. x de harapan daa laa!! maklumat ni gak tlh dhentikan pnyebrannya oleh NASA krna akn mnguntungkan pihak islam. tolong sebarkan ye tuk kmaslhtn kiter bersama... wassalam (sebar la bnde nih wehh smentara ade mase)

    untuk pengetahuan smua, sebuah planet bernama Nibiru atau planet x(oleh NASA) sedang melengkapkan putaran orbitnya yang berlaku setiap 3600 tahun. planet ini 100 kali ganda besar bumi dan sama besar dengan planet jupiter( musytari). dijangkakan pada 21/12/2012 planet ini akan memberi kesan paling dahsyat kepada bumi dengan memutarkan kutub2 ke kedudukan terbalik( polar shifting) yang dijangkakan o NASA. bulan mei 2009 nanti planet ini akan jelas kelihatan oleh semua pnduduk bumi..so sama2 kita nantikan...
    mereka mengaitkan peristiwa ini seperti yang pernah berlaku banjir besar zaman Nabi Nuh AS dahulu..planet ini tak menghentam bumi tapi tarikan gravitinya yang sangat kuat akan mengganggu bumi.ia hanya akan lalu diantara bumi dan matahari dimana kecerahannya berwarna kemerah-merahan seakan-akan anak matahari.(tanda besar kiamat? objek merah di langit kelihatan)

    AS dan negara2 barat lain sedang sibuk membuat persiapan menghadapi keadaan ini dengan membina beberapa penempatan sementara di banjaran2 gunung lengkap dengan makanan yang mampu bertahan 3 tahun kerana dianggarkan 2/3 penduduk bumi akan lenyap. di norway misalnya mereka membina sebuah gudang menyimpan segala biji benih di sebuah bukit lengkap dengan ciri2 keselamatan dan dari ancaman bencana(rujuk paper bulan februari, kosmo, BH n lain2)

    untuk rujukan penuh sila cari kat mana2 web tentang NIBIRU or video kat youtube(nak forward besar sgt)..benarlah kata2 RASULULLAH satu ari nanti bumi akan hancur dan satu zaman dipanggil back to ancient berlaku dimana segala teknologi pupus dan manusia akan kembali seperti zaman purba, berperang dengan pedang cara kuno. jadi bersedialah kita umat islam...ALLAHHUA K BAR
    lain-lain artikel tentang kiamat.....
    Kajian....ALLAH je mengetahui.. ..
    Assalamualaikum .....

    wallahu'alam bi sawab....


    dalam satu program halaqah kat tv9 pernah membicarakan isu kiamat - tak silap sy apa tajuk tanda2 kiamat or seangkatan dengannya...tp tahun nie gak..sila rujuk laman web tv9 utk tgk siri ni dgn lebih mendalam...

    menurut Dr Daniel, seorg ahli panel..katanya dalam satu hadis sahih mengatakan ahawa terdapat satu tasik di mana apabila tasik ini kering maka dajjal or yakjuj makjuj akan keluar..saya tak berapa igtlaa...tasik ini terletak setelah dibuat kajian ianya terletak di Israel dan menjadi sumber air bg mereka, namun tasik ini dikatakan akan kering pada akhir tahun ini. ini antara sbb utama Israel melancarkan serangan beramati2an bg mencari tapak baru di samoing sumber air yg baru bg penduduknya...

    Dr DAniel juga ada mmberitahu bahawa..ingatlah manusia, bumi sudah bergegar memberi peringatan kepada kita, sujudlah, kembalilah kepada Allah SWT...sesungguhnya kiter benar2 di akhir zaman.

    peristiwa ni mengingatkan kiter pada bencana di Bukit Antarabangsa yang berlaku baru2 ini kat tanah Air kita...mungkinkah kita masih alpa setelah pelbagai bencana alam telah diturunkan bagi memberi peringatan, tapi kita masih tidak mengendahnkannya..

  2. # ADS
    Circuit advertisement
     

  3. Gempak Lover spy27's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    384
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #2
    tq bro,ana dgr pn tkt sgt2,nk nngs je;cry;

  4. Gempak Hardcore Lakau0ste's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    FELCRA
    Age
    27
    Posts
    1,583
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #3
    nice info bro...

  5. Gempak SuperStar chengkau's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    N9
    Posts
    883
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #4
    tq atas info sgt brguna...ya allah..takutnyer aq..jdikanla aq hamba yg taat pda mu..

  6. Gempak Hardcore dinsha's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    selangor
    Age
    25
    Posts
    1,867
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #5
    bersiap sedia la kita bertaubat sebelum terlambat.

  7. Gempak Senior sazwan's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    malaysia
    Age
    30
    Posts
    173
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #6
    nice info bro...

  8. johnburn
    Guest
    #7
    alym wrote:
    untuk pengetahuan smua, sebuah planet bernama Nibiru atau planet x(oleh NASA) sedang melengkapkan putaran orbitnya yang berlaku setiap 3600 tahun. planet ini 100 kali ganda besar bumi dan sama besar dengan planet jupiter( musytari). dijangkakan pada 21/12/2012 planet ini akan memberi kesan paling dahsyat kepada bumi dengan memutarkan kutub2 ke kedudukan terbalik( polar shifting) yang dijangkakan o NASA. bulan mei 2009 nanti planet ini akan jelas kelihatan oleh semua pnduduk bumi..so sama2 kita nantikan...
    http://astrobiology.nasa.gov/ask-an-...ns-and-answers
    NASA sndri menyatakan bnde ni hanyalah hoax dan xbtol.

    berkenaan kiamat lak, mmg btol kiamat dh hmpir, tp jgn plak kite percaya cm2 ramalan yg ada skang ni, sedangkan Rasulullah S.A.W sndri xtau bile kiamat. yg pnting kite berpegang ngan ajaran islam yg btol. just my 2 cents

  9. Gempak SuperStar the_LeGeNd's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    sTaR pArK
    Posts
    737
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #8
    nice info bro...

  10. ennyoes
    Guest
    #9
    jgn lbh2 sgt kmen o pcya..
    salah2

  11. Gempak Senior mikacarrick's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    215
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #10
    a'ah... jgn lbih2 sgt. takot bnda ni xbtol. tp xpe la amek sbgai pringatan. meramal ni..... xbaik wooo

Page 1 of 2 12 Last

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List