DAFTAR
Close
Login to Your Account
Results 1 to 9 of 9
 1. King Of Gempak
  Status
  Offline
  Join Date
  Oct 2009
  Location
  "What U Give U Get Back"
  Posts
  19,536
  Post Thanks / Like
  Mentioned
  24 Post(s)
  #1
  Ramai di antara anda wanita di luar sana beragama Islam tetapi memakai SELUAR KETAT dan LEGGING di khalayak ramai dan menjadi tontonan lelaki-lelaki bukan suami.
  Ramai wanita Islam menyangka “BOLEH ! APA SALAHNYA PAKAI LEGGING “, asalkan pakai baju labuh. Hakikatnya, wanita Islam tetap tidak boleh memakai seluar yang berkain nipis dan ketat (LEGGING). Seluar jeans ketat pun sudah dipersetujui HARAM oleh para alim agama, apatah lagi LEGGING yang sudah jelas-jelas mengikut bentuk betis, peha dan punggung mereka.


  Sebab-sebab HARAM pakai legging adalah:  1. Berpakaian tetapi telanjang.

  sabda Rasulullah s.a.w. :

  “akan datang ummatku di akhir zaman terdiri dari kaum wanita yang mana mereka itu berpakaian dalam keadaan telanjang, di atas kepala mereka berbonggol-bonggol seperti belakang unta. mereka ini dilaknat oleh Allah dan tidak masuk mereka itu ke dalam syurga, serta tidak dapat menghidu baunya. dan sesungguhnya wangian syurga itu di dapati jarak perjalanan lima puluh ribu tahun perjalanan.”

  (sokhih bukhori) Kononnya sudah bertudung, memakai baju, kain dan seluar apabila keluar, tetapi masih ditafsirkan sebagai ‘telanjang’ ?. Kerana, baju, kain dan seluar yang dipakai wanita itu tidak benar-benar dan tidak sungguh-sungguh melindungi dan menutupi bahagian-bahagian aurat badannya.

  a) Warna fabrik kain atau seluar sama warna dengan kulit.
  b) Fabrik kain terlalu nipis.
  c) Fabrik terlalu lembut dan apabila lembut ia menampakkan alur bentuk badan wanita itu.
  d) Tidak longgar (ketat) maka ia mengikut potongan badan seperti betis, peha, punggung, alur vagina, bentuk buah dada dan pinggang.

  Wanita-wanita ini berjalan ke sana ke mari hanya berpakaian secara fizikal, tetapi lelaki-lelaki yang memandang mereka dengan ‘senang dan segera’ dapat membogelkan mereka dengan pandangan mata.

  2. VPL (Visible panty line)

  Merujuk kepada wikipedia, VPL adalah “A visible panty line is the situation when the outline of a person’s underwear is visible through the clothing. The underpants may be seen as a ridge or depression in the clothes, or as a result of the clothing material being sufficiently transparent.” Senang cerita, seluar ketat dan legging boleh menampakkan bentuk bontot dan bayangan seluar dalam wanita dari pandangan luar.

  Many cultures disapprove of the display of underwear, and a visible panty line is generally considered undesirable and embarrassing. Banyak budaya (terutama sekali Islam) menyatakan dengan tegas bahawa seluar ketat (LEGGING) ini menyakitkan mata lelaki (maksiat mata) dan menjatuhkan maruah wanita.

  At the same time, a visible panty line is at times deliberately created for its erotic impact.
  Oleh kerana Legging itu sangat ketat, ditambah pula dengan berkilat ia akan menyebabkan wanita yang memakai itu menonjolkan imej seksi dan erotik serta menimbulkan rasa stim ke atas lelaki-lelaki yang memandang.

  3. Nampak bentuk bontot dan alur vagina.

  Bukan lucah atau kasar, tetapi itulah kesannya memakai legging di tempat terbuka. Memang ****h wanita Islam yang sudah tahu dirinya mempunyai betis yang mampat, peha yang gebu dan bontot yang agak besar TETAPI berani memakai legging ketat bersama baju kontot atau pendek di hadapan lelaki-lelaki bukan suami. Memang ****h !
  Amat mudah para lelaki untuk meng X-ray apa yang terselindung di sebalik legging itu. Kemudian, bermain-mainlah idea-idea kotor dan fantasi cabul, rogol di dalam minda lelaki-lelaki itu.

  4. Mana boleh campur aduk pakaian tutup aurat dengan pakaian seksi.

  Pakai tudung ? Bagus ! Itu menepati kehendak Islam. Tetapi kenapa anda (wanita) memakai bersama seluar ketat dan legging pula…?? Itu namanya mencampur adukkan yang HALALdengan yang HARAM. Air dan minyak tidak boleh bercampur.

  Tudung + Baju labuh dan longgar + Seluar longgar = HALAL
  Tudung + Baju sendat dan kontot + Seluar ketat dan legging = HARAM…??
  Tudung + Baju labuh + Legging = HARAM…??

  Walaupun LEGGING dipakai bersama tudung dan baju paras lutut sekalipun, ia tetap tidak sesuai dari segi peraturan pemakaian Islam kerana bahagian betis wanita masih nampak ‘ketat’. Maka ia juga menampakkan bentuk aurat wanita.
  Sesetengah wanita menganggap pemakaian Islam ini kolot, tetapi sebenarnya tujuannya adalah untuk melindungi maruah wanita Islam dari pandangan seksual kotor si lelaki. Ini adalah kerana hampir keseluruhan bahagian tubuh wanita termasuklah kaki, betis, peha, punggung, kemaluan, dada, leher dan malah wajah wanita sangat mudah mencetuskan nafsu seksual lelaki. Seterusnya ini boleh mengundang imaginasi kotor dan persepsi jahat si lelaki terhadap wanita Islam itu.Oleh itu, jika mahu menutup aurat dan berimej wanita sopan, biarlah bersungguh-sungguh. Baru mendapat pahala.

  5. Legging Itu Pakaian Berunsur Fetish Seksual

  Sexual fetishism, or erotic fetishism, is the sexual arousal a person receives from a physical object. Fetish seksual adalah rasa teruja dan terangsang nafsu seks apabila menyentuh atau melihat bahagian atau aksesori wanita yang tertentu contohnya LEGGING dan SPANDEX.

  Jika dicari terma SPANDEX dan LEGGING di internet, banyak yang menghubungkaitkannya sebagai pakaian perangang nafsu seks lelaki. Dengan kata mudah, LEGGING sering dimanipulasikan di dalam gambar-gambar lucah wanita.
  Secara agak kasar, pantyhose, tights, spandex dan legging adalah pakaian yang dikategorikan fetish yang mampu menyebabkan para lelaki merasa stim dan ereksi penis.

  Bayangkanlah anda seorang wanita Islam ditambah pula sudah berkahwin, berjalan ke sana ke mari di tempat awam memakai legging ketat dan kemudian disaksikan dan direnung oleh mata lelaki-lelaki yang gila perempuan.
  Anda sengaja mencari nahas.

  6. Pemujaan Kecantikan Wajah Dan Bentuk Badan Hanya Untuk SUAMI Sahaja.

  Berhias untuk suami. Bermake-up cantik suami. Pakai baju tidur seksi untuk suami. Pakai mini skirt untuk suami. Pakai seluar ketat untuk suami di ranjang. Pakai legging ketat nampak bentuk peha dan bontot untuk suami. Pakai baju jarang untuk suami. Pakai seluar jeans ketat untuk menggoda nafsu seks suami. Semuanya khas dan istimewa untuk merangsang nafsu seks suami bukan lelaki-lelaki di tempat awam atau di tempat kerja.
  Tetapi apa anda golongan wanita buat..???

  Last edited by Joe; 10-01-2012 at 12:28 PM.

  http://3.bp.blogspot.com/-Issgg51LEpc/UPDeXfqpiRI/AAAAAAAABr0/gitAf6kEkIk/s320/thanks.gif

 2. # ADS
  Circuit advertisement
  Join Date
  Always
  Location
  Advertising world
  Posts
  Many
   

 3. King Of Gempak Anak Pakman's Avatar
  Status
  Offline
  Join Date
  Aug 2011
  Location
  Kepala Batas, Pulau Pinang
  Posts
  10,309
  Post Thanks / Like
  Mentioned
  2 Post(s)
  #2
  mmg ramai skrng pkai mcm nie...

 4. Gempak SuperStar aling's Avatar
  Status
  Offline
  Join Date
  Feb 2011
  Location
  di tengah2 nya
  Posts
  530
  Post Thanks / Like
  Mentioned
  0 Post(s)
  #3
  masing2 mahu menunjukkan betis..
  dap...dip..dup

 5. Gempak Senior rashiddi's Avatar
  Status
  Offline
  Join Date
  Dec 2011
  Posts
  204
  Post Thanks / Like
  Mentioned
  0 Post(s)
  #4
  baik takyah pakai...sama jer dosanya...huhu

 6. Gempak Lover
  Status
  Offline
  Join Date
  Sep 2011
  Posts
  481
  Post Thanks / Like
  Mentioned
  0 Post(s)
  #5
  klu lawa tak apa gak betis tu, sampai nampak urat lg hahahaha

 7. Gempak Junior matdean90's Avatar
  Status
  Offline
  Join Date
  Apr 2010
  Location
  Dalam Telaga Buruk
  Posts
  59
  Post Thanks / Like
  Mentioned
  0 Post(s)
  #6
  yg nampak pantie xthn tue......

 8. Gempak Junior 1stop.my's Avatar
  Status
  Offline
  Join Date
  Jan 2012
  Posts
  78
  Post Thanks / Like
  Mentioned
  0 Post(s)
  #7
  fesyen zaman skrg. macam2.

 9. Gempak Newbie
  Status
  Offline
  Join Date
  Oct 2010
  Location
  kulim
  Posts
  47
  Post Thanks / Like
  Mentioned
  0 Post(s)
  #8
  pahala tetap pahala....
  dosa tetap dosa...

 10. King Of Gempak ♚Lonely♚'s Avatar
  Status
  Offline
  Join Date
  Dec 2009
  Location
  In her heart.
  Posts
  14,895
  Post Thanks / Like
  Mentioned
  2 Post(s)
  #9
  bukan membalut aurat, tapi membalut urat

  Imam Syafie berkata:
  "Aku mampu berhujah dengan 10 orang yang berilmu tetapi aku pasti kalah dengan seorang yang jahil kerana orang yang jahil itu tidak pernah faham landasan ilmu".

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List