DAFTAR
Close
Login to Your Account
Results 1 to 7 of 7
  1. Gempak Lover wak suke's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    PERAK
    Posts
    361
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #1
    Salam sume shbt2....wak ade 1 masalah ni, wak ade pakai program AutoCAD 2007, masalhnye tiap kali wak bukak program autocad tu die akan kuar 1 AutoCAD Message, tiap kali wak tekan ok die aku kuar lg, dia tak mau hilang, wak cube uninstall program tu n clean sume dekat program file n registry lepas tu install blik program autocad tu, masalhnye mesej tu akn kua lg....wak dah wat full scan pon die tetap ade jugak...wak pon dah penin pikir ni, wak taknk format bru, minta bantu pd shbt2 lau ade ape2 solution nak setelkn masalh ni...

    ni virus tu.....wak pangil VIRUS CAMBODIA..

    [IMG][/IMG]

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. Gempak Super Hardcore
    Roti's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kedai Runcit Berdekatan
    Posts
    2,833
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    #2
    Wak pasti ke itu virus? Lepas uninstall tu install autocad 2007 guna installer yang sama ke?
    Ori atau pirate? Kalau pirate, cara pengaktifan autocad tu macam mana? Pasti ke tu bukan mesej dari penggodam installer dan aplikasi autocad tu? Dah try install gunakan installer yang lain?

    "~ ♪ Sungguh Enak Dimakan Begitu Saja ~"

  4. King Of Gempak KiuT-MiuT's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    10,834
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    69 Post(s)
    #3
    try scan guna malwarebyte

  5. Gempak Lover wak suke's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    PERAK
    Posts
    361
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #4
    En.Roti, wak install pakai installer len, wak gunakan installer tu dlm kompter len ok je takde masalh, aktifkan die pakai crack...kat komputer len sume ok...

    En.Adik, wak dah try pakai yg tu, tak mau jugak...

  6. Gempak Super Hardcore
    Roti's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kedai Runcit Berdekatan
    Posts
    2,833
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    #5
    Berdasarkan gambar di atas dan hasil carian internet, apa yang dapat saya simpulkan - Autocad yang wak pakai telah dijangkiti dengan 'strong virus alert message'. Boleh ikut cara-cara di bawah ni:

    Masalah
    Sekiranya AutoCAD anda dijangkiti virus, mesej yang mengatakan "24 provinces and municipalities of Cambodia have been protected with anti-virus software." dan semua nama wilayah di Kemboja akan muncul setiap kali anda memulakan aplikasi AutoCAD. Masalah ini agak menyakitkan hati kerana anda perlu klik OK lagi dan lagi sehingga ia hilang.

    Cara penyelesaian
    1. Pergi ke link ini dan download AutoCAD_Anti-Virus_Protection.exe


    Jangan bimbang, fail di atas ini adalah 100% selamat dan bebas dari jangkitan virus.

    2. Klik dua kali pada fail AutoCAD_Anti-Virus_Protection.exe yang telah anda muat turun.
    3. Buka aplikasi AutoCAD di PC anda dan klik OK pada mesej "24 provinces and municipalities of Cambodia have been protected with anti-virus software" yang ditunjukkan oleh virus sehingga ia hilang.
    4. Taip command "ap"
    5. Sebuah kotak dialog akan muncul dan pergi ke "C:\AutoCAD_Anti-Virus_Protection\AutoCAD_Anti-Virus.fas" dan klik pada butang "Load" dan kemudian butang "Close".
    6. Tunggu sehingga proses pengimbasan oleh aplikasi tersebut selesai dan anda akan lihat mesej "Total infected files were found and removed."
    7. Mulakan semula AutoCAD anda dan ia kembali berjalan seperti biasa.

    Selamat mencuba.

    "~ ♪ Sungguh Enak Dimakan Begitu Saja ~"

  7. Gempak Lover wak suke's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    PERAK
    Posts
    361
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #6
    wahhhh....time kasih bnyk Mr.roti...wak try nanti....kurang2 ade gak harapan wak nak setelkn menda ni....time kasih shbt...

  8. Gempak Newbie musliadiadnan's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    24
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #7
    saya dah download and install autocad virus protection tu. cuma problem lain pulak berlaku. crosshair tidak palang seperti sblm terkena virus ni. harap dpt penyelesaian... :D

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List