Close
Login to Your Account


Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22
  1. #1
    Status
    Offline
    FoOTaLICIOus's Avatar
    Gempak SuperStar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    At mY FoOT
    Posts
    600
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default [Ask] Kenapa Henfon Yang Baru Dibeli Perlu Dicas 8 Jam

    MalaYsia jOM LEBIh SiHAT!

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Status
    Offline
    KiuT-MiuT's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    10,833
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    69 Post(s)

    Default

    nfon zaman 3310, tu mmg la kena cas 8 jam.. bila dah masuk era smartfon.. xpayah pon..

  4. #3
    Status
    Offline
    FoOTaLICIOus's Avatar
    Gempak SuperStar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    At mY FoOT
    Posts
    600
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    oh, saya baru henfon alcatel onetouch glory 2s
    kiranya cas mcm biasa je la
    btw thx for the info
    MalaYsia jOM LEBIh SiHAT!

  5. #4
    Status
    Offline
    ~KING~'s Avatar
    Gempak Super Hardcore
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    tepi sungai.. *_*
    Posts
    2,659
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)

    Default

    Quote @~[ BeBy ]~ View Post
    nfon zaman 3310, tu mmg la kena cas 8 jam.. bila dah masuk era smartfon.. xpayah pon..
    betol ke mcm 2,xde ape2 effect kat enset ke??

  6. #5
    Status
    Offline
    luq_haqem's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    May 2010
    Posts
    16,327
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)

    Default

    bg aku dan pernah buat experiment.......

    bateri baru tanpa cas 8jam: bateri tak tahan lama n cepat kong
    bateri baru dgn cas 8 jam: bateri tahan lama ssh nak kong.
    Ok Ok Ok saya tahu saya lelaki yang kacak, Terima Kasih sebab bukak signature nih

  7. #6
    Status
    Offline
    ~KING~'s Avatar
    Gempak Super Hardcore
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    tepi sungai.. *_*
    Posts
    2,659
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)

    Default

    Quote @luq_haqem View Post
    bg aku dan pernah buat experiment.......

    bateri baru tanpa cas 8jam: bateri tak tahan lama n cepat kong
    bateri baru dgn cas 8 jam: bateri tahan lama ssh nak kong.
    ooo..yeke,nape boleh jadi mcm 2 plak,selalu nye kalau beli battry tuan kedai mesty suh cas 8 jam dulu, baru boleh pakai..,makna nye kat c2 pom dah nampok penipunye...

  8. #7
    Status
    Offline
    EnFik's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Anywhere
    Age
    23
    Posts
    9,805
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)

    Default

    sebab nak bateri tuh capai kapasiti maksimum dy kot.

  9. #8
    Status
    Offline
    fedora's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    1,356
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)

    Default

    bateri rechargeable, life span adalah bergantung kepada count brp byk recharge... teman dpt info drpd technical sony. ikut cara teman, guna biar smpi kong terus... baru charge... tp kalau nak travel better charge la... atau backup dengan powerbank. screen brightness 35% dah cukup... itu yg byk energy digunakan, selain wifi stream @ video stream...
    Penang | Petaling Jaya | Kuala Lumpur

  10. #9
    Status
    Offline
    ~KING~'s Avatar
    Gempak Super Hardcore
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    tepi sungai.. *_*
    Posts
    2,659
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)

    Default

    Quote @fedora View Post
    bateri rechargeable, life span adalah bergantung kepada count brp byk recharge... teman dpt info drpd technical sony. ikut cara teman, guna biar smpi kong terus... baru charge... tp kalau nak travel better charge la... atau backup dengan powerbank. screen brightness 35% dah cukup... itu yg byk energy digunakan, selain wifi stream @ video stream...
    thanks info..

  11. #10
    Status
    Offline
    KiuT-MiuT's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    10,833
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    69 Post(s)

    Default

    Perlu diingat bahawa pengecasan pertama bateri selama 8 jam adalah konsep yang tidak benar buat masa kini. Pengecasan bateri selama 8 jam adalah diperlukan untuk handphone model lama yang menggunakan bateri jenis Ni-Mh atau Ni-Cd.

    Untuk bateri jenis Lithium (kebanyakan handphone sekarang guna bateri jenis ni), tempoh pengecasan pertama selama 3 jam sudah cukup. Paling lama pun 4 jam. Dan sepatutnya jika pertama kali menggunakan handphone baru, anda kena gunakannya sehingga habis bateri, kemudian barulah dicas selama 3-4 jam.




Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •