DAFTAR
Close
Login to Your Account
Page 1 of 3 123 Last
Results 1 to 10 of 22
  1. Gempak SuperStar FoOTaLICIOus's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    At mY FoOT
    Posts
    601
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    MalaYsia jOM LEBIh SiHAT!

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. King Of Gempak KiuT-MiuT's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    10,835
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    69 Post(s)
    #2
    nfon zaman 3310, tu mmg la kena cas 8 jam.. bila dah masuk era smartfon.. xpayah pon..

  4. Gempak SuperStar FoOTaLICIOus's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    At mY FoOT
    Posts
    601
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #3
    oh, saya baru henfon alcatel onetouch glory 2s
    kiranya cas mcm biasa je la
    btw thx for the info
    MalaYsia jOM LEBIh SiHAT!

  5. Gempak Super Hardcore ~KING~'s Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    tepi sungai.. *_*
    Posts
    2,662
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    #4
    Quote @~[ BeBy ]~ View Post
    nfon zaman 3310, tu mmg la kena cas 8 jam.. bila dah masuk era smartfon.. xpayah pon..
    betol ke mcm 2,xde ape2 effect kat enset ke??

  6. King Of Gempak luq_haqem's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    May 2010
    Posts
    16,730
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    #5
    bg aku dan pernah buat experiment.......

    bateri baru tanpa cas 8jam: bateri tak tahan lama n cepat kong
    bateri baru dgn cas 8 jam: bateri tahan lama ssh nak kong.
    Ok Ok Ok saya tahu saya lelaki yang kacak, Terima Kasih sebab bukak signature nih

  7. Gempak Super Hardcore ~KING~'s Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    tepi sungai.. *_*
    Posts
    2,662
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    #6
    Quote @luq_haqem View Post
    bg aku dan pernah buat experiment.......

    bateri baru tanpa cas 8jam: bateri tak tahan lama n cepat kong
    bateri baru dgn cas 8 jam: bateri tahan lama ssh nak kong.
    ooo..yeke,nape boleh jadi mcm 2 plak,selalu nye kalau beli battry tuan kedai mesty suh cas 8 jam dulu, baru boleh pakai..,makna nye kat c2 pom dah nampok penipunye...

  8. King Of Gempak EnFik's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Anywhere
    Age
    23
    Posts
    9,809
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    #7
    sebab nak bateri tuh capai kapasiti maksimum dy kot.

  9. Gempak Hardcore fedora's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Petaling Jaya
    Posts
    1,502
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    #8
    bateri rechargeable, life span adalah bergantung kepada count brp byk recharge... teman dpt info drpd technical sony. ikut cara teman, guna biar smpi kong terus... baru charge... tp kalau nak travel better charge la... atau backup dengan powerbank. screen brightness 35% dah cukup... itu yg byk energy digunakan, selain wifi stream @ video stream...
    Penang | Petaling Jaya | Kuala Lumpur


  10. Gempak Super Hardcore ~KING~'s Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    tepi sungai.. *_*
    Posts
    2,662
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    #9
    Quote @fedora View Post
    bateri rechargeable, life span adalah bergantung kepada count brp byk recharge... teman dpt info drpd technical sony. ikut cara teman, guna biar smpi kong terus... baru charge... tp kalau nak travel better charge la... atau backup dengan powerbank. screen brightness 35% dah cukup... itu yg byk energy digunakan, selain wifi stream @ video stream...
    thanks info..

  11. King Of Gempak KiuT-MiuT's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    10,835
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    69 Post(s)
    #10
    Perlu diingat bahawa pengecasan pertama bateri selama 8 jam adalah konsep yang tidak benar buat masa kini. Pengecasan bateri selama 8 jam adalah diperlukan untuk handphone model lama yang menggunakan bateri jenis Ni-Mh atau Ni-Cd.

    Untuk bateri jenis Lithium (kebanyakan handphone sekarang guna bateri jenis ni), tempoh pengecasan pertama selama 3 jam sudah cukup. Paling lama pun 4 jam. Dan sepatutnya jika pertama kali menggunakan handphone baru, anda kena gunakannya sehingga habis bateri, kemudian barulah dicas selama 3-4 jam.




Page 1 of 3 123 Last

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List