Close
Login to Your Account


Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 22
  1. #1
    Status
    Offline
    MiaMi's Avatar
    Gempak SuperStar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Lari Rumah
    Age
    22
    Posts
    772
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default 10 Tip Cara Menambahkan Air Mani

    Air mani ialah campuran cecair dari pundi prostate,pundi seminal,pundi cowpers,pepundi dalam salur kencing,cecair dari pundi epidimis dan sperma dari kilang sperma.Ada 10 cara dapat membantu meningkatkan isipadu air mani,antaranya :-

    1)Jangan kerap bersetubuh kerana lebih kerap anda mencapai ejakulasi,isipadu air mani makin berkurangan dan cair.Jika ejakulasi selang tiga hari,air mani akan lebih mantap.

    2)Elak tabiat merokok dan minum minuman keras.Kedua-dua perkara itu merendahkan tahap hormon testosterone yang mustahak untuk fungsi optima pundi yang menghasilkan air mani.

    3)Lakukan senaman secara berkala,lakukan senaman kegel atau kemut,iaitu mencengkam otot lantai pelvis dan otot pembukaan lubang najis dan lubang kencing.

    4)Makan makanan berkhasiat yang mengandungi kurang lemak,tinggi khasiat protein,sayur-sayuran dan kekacang.Semua itu sesuai untuk kesihatan sperma dan kandungan air mani.Kurangkan makanan pedas dan berempah.

    5)Elakkan buah zakar terdedah kepada kepanasan.Kepanasan menjejaskan kilang sperma.Pakai seluar dalam longgar seperti seluar pendek �boxer� dan elak sauna atau merendam badan dalam air panas terlalu lama.

    6)Kurangkan berat badan jika didapati meningkat.Peningkatan lemak perut mengganggu kestabilan hormone testosterone.

    7)Belajar mengurus tahap tekanan secara positif melalui yoga dan bertafakur kerana tekanan memberi kesan negative kepada kesihatan badan.

    8)Dapatkan urutan badan yang menyegarkan supaya otot selesa dan badan tenang serta mudah berinteraksi secara seksual dan memberi isipadu air mani yang lebih.

    9)Makan makanan tambahan dan herba yang dapat membantu meningkatkan isipadu air mani dan bilangan sperma seperti madu,telur ayam kampung dan buah badam.Kekacang juga membantu meningkatkan sperma,zink dapat memantapkan kilang sperma.Herba tongkat ali terbukti berkesan dalam meningkatkan hormon testosterone dan DHEA yangs secara langsung dapat membantu memantapkan pundi serta kilang sperma.Semua ini boleh didapati di kedai jamu,pasaraya dan farmasi.

    10)Lakukan hubungan seksual sebelah pagi atau petang kerana ketika itu mudah mengalami pemanasan yang dapat membina kecerdasan pundi yang menghasilkan air mani.Jika lakukan seks sebelah malam,tahap keaktifan badan menurun dan rangsangan kurang,jadi pengeluaran air mani juga kurang...

    ~p/s:hayati dan selamat beramal


    krdit by



    Last edited by lanzmania; 01-05-2011 at 03:41 PM.
    Sampaikan Apa Yang Kamu Tahu Walaupun Satu Ayat


  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Age
    2010
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Status
    Offline
    GAME_ON's Avatar
    Gempak Super Hardcore
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Penduduk Tak Tetap
    Posts
    2,531
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    uish..info b'gune ni utk bini aku..insya'Allah.. trime kaseh tuan tanah..
    Hi Si Newbie,Sile Tekan Link Yang Ade Kat Signature Aku Tentang Peraturan2 Yang Ade Kat Gempak.org Ni Ok?
    [GAME_ON]---- ----[GAME_ON]

  4. #3
    Status
    Offline
    tokan_jahat's Avatar
    Gempak Senior
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    178
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    bnayk dah teman mngamalkannya, tu yg kawen baru 2 bulan, isteri da berisi dah

  5. #4
    Status
    Offline
    Lock's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    celoh tiok mok
    Age
    25
    Posts
    4,387
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    xde bini lagi...xleh nk praktis la derr
    ~My noob RIG~ : Intel® Core™ i5-2500K 3.30GHz || ASUS Maximus IV Gene-Z/Gen3 || CM Xtreme 500W || Corsair Vengeance 8GB 1600Mhz || Sapphire HD6850 1GB || Samsung F3 1TB + Samsung F3 1.5TB || CM Hyper 212+ || Samsung B2330H || AL VS4121 || Logitech MX3200 || CM Enforcer

  6. #5
    Status
    Offline
    hworang's Avatar
    Gempak Lover
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Melake
    Posts
    479
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Quote @Lock Lockey View Post
    xde bini lagi...xleh nk praktis la derr
    hehe same la...dh kawen leh praktis bnyk2

  7. #6
    Status
    Offline
    ReD_ZoNe's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    1,081
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    pnjam "tmpt" k praktis.hahahaha.

  8. #7
    Status
    Offline
    Izar87's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Jun 2010
    Age
    26
    Posts
    2,139
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)

    Default

    haha... leh cuba nih tp tnggu kawen nanti la.
    <-Jom la msuk sini... jom...->

    Buat duit tanpa keluar modal jom msuk sini ...


  9. #8
    Status
    Offline
    hunterpro's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    kat kuantan
    Posts
    1,012
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    under age
    Panggil saya hunter atau hunterporn wahaha
    Kalau ada problem dgn pasal PC atau laptop korang, Korang masuk group ni, kami boleh tolong
    http://www.facebook.com/groups/563121530383102/


  10. #9
    Status
    Offline
    $yoknyadownload's Avatar
    Gempak Lover
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    336
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Perempuan ada airmani gak ker
    Web Syoknya Banned Lagi,Yang Baru Klik===> SINI Facebook pun Banned SIOT,Yg Baru ADD +==> SINI

  11. #10
    Status
    Offline
    D.
    D.'s Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    May 2009
    Location
    In Your Face!!
    Age
    20
    Posts
    5,145
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    44 Post(s)

    Default

    sambungan nya di sini : 6 Kegunaan Air Mani Lelaki
    "Kepala Hotak Kamu"
    "Kepala Bana Kamu"
    "Kepala Hotak Kamu Kemballi"

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •