Close
Login to Your Account


Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 53
  1. #1
    Status
    Offline

    Roti's Avatar
    Gempak Super Hardcore
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kedai Runcit Berdekatan
    Posts
    2,833
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)

    Default Microsoft Office 2007 & 2010 Official Thread (Direct Link)


    Saya tengok masih ada ramai lagi user yang request microsoft office, sama ada di chatbox atau dalam thread..
    Oleh yang demikian, khas untuk user gempak.org, izinkan saya untuk kongsi Microsoft Office 2007 & 2010 beserta cara pengaktifan. Perlu diingatkan bahawa penggunaan sebarang perisian cetak rompak dalam apa jua bentuk adalah satu jenayah, dan anda boleh didakwa atas kesalahan ini. Bagi yang sudah bekerja saya galakan untuk beli yang asli sekiranya mampu. Di dilarang sama sekali menggunakan perisian ini untuk urusan perniagaan.

    Pautan muat turun installer semua dari laman web rasmi microsoft sendiri, direct link, untuk kemudahan user gempak.

    Microsoft Office 2007 Suites



    Office 2007 Direct Download Link

    Microsoft Office Professional 2007
    Microsoft Office Home and Student 2007






    Microsoft Office 2010 Suites



    Office 2010 Setup Installer Direct Download Links

    Microsoft Office 2010 (Retail Channel) Single Image

    English 32-bit (x86)
    English 64-bit (x64)

    Perhatian: Mengandungi Office Home and Student 2010, Office Home and Business 2010 dan Office Professional 2010. Bergantung pada product key, versi office yang berkenaan dan berpadanan akan dipasang. Contoh: Sekiranya product key yang anda masukkan adalah product key untuk Offie Home and Student 2010, maka versi itu lah yang akan dipasang.

    Microsoft Office Home and Student 2010

    Microsoft Office Home and Business 2010

    Microsoft Office Professional 2010


    Perbandingan antara versi2 berbeza Microsoft Office 2010










    Cara2 pengaktifan Microsoft Office 2007 & 2010

    Microsoft Office 2007

    1. Install mana2 Office 2007.
    2. Buka Keys.txt, pilih salah satu key jika diminta berbuat demikian. Jika key telah di-blacklist, pilih key yang lain sehingga berjaya. Alternatif lain, boleh gunakan key ni :

    Code:
    G333X-86T9C-P92KX-M4P67-4PWYT
    
    Terima kasih kepada dedonax
    3. Copy mso.dll ke: C:\Program Files\Common Files\microsoft shared\OFFICE12
    4. Replace file sekiranya di-prompted.
    5. Buka Office 2007 yang telah anda install.
    6. Klik Activate by Phone. Pilih negara yang berkenaan.
    7. Isikan tempat kosong dengan semua 0, seperti ini: 00000-000000-000000-000000-000000-000000
    8. Klik Activate dan ia akan memberitahu anda bahawa Office 2007 anda telah pun diaktifkan.




    Microsoft Office 2010

    Cara2 pengaktifan Office 2010 ada dua.
    Cara yang pertama :

    Muat turun/download Office 2010 Toolkit di pautan/link yang telah saya berikan di bawah ni.
    Extract file zip tu, kemudian buka application Office 2010 Toolkit tersebut. Pergi ke tab "License Files" (rujuk gambar di bawah). Pilih Microsoft Office 2010 untuk Product, Volume untuk Channel,
    dan Professional Plus untuk Edition sekiranya anda pertama kali memasang mana2 Office 2010 suite. Anda bebas untuk memilih mana2 edition yang sesuai mengikut versi aplikasi Office 2010 yang anda pasang.



    Selepas habis memasang product key, sila mulakan proses pemasangan Office 2010. Double-click installer Office 2010 yang telah anda download tadi, dan setelah habis proses pemasangan, buka kembali Office 2010 Toolkit. Sila disable atau matikan antivirus anda. Pada main tab, tekan butang EZ-Activator. Rujuk gambar di bawah. Tunggu 5-20 minit, bergantung pada kelajuan komputer anda. Kemudian mesej bahawa Office 2010 anda telah berjaya diaktifkan akan terpapar pada "Information Console" tersebut. Penting : pastikan Office 2010 Toolkit dimasukkan ke dalam "Trusted Application" atau list "Always Allowed" dalam program antivirus yang anda gunakan. Ini adalah untuk memastikan aktiviti re-arm lesen Office 2010 berjalan dengan lancar.




    Cara kedua :

    Selepas habis muat turun installer Office 2010, pergi ke laman web ini :

    Pilih salah satu versi Office 2010 sama ada Home and Student, Home and Business atau Professional. Tekan butang hijau "Try it free".
    Anda perlukan key trial yang asli sebelum dapat memulakan proses pemasangan (installation). Selepas menekan butang tersebut, sila register
    akaun baru untuk Windows Live ID (Hotmail). Sekiranya anda telah mempunyai akaun Hotmail, boleh login seperti biasa.
    Setelah habis proses pendaftaran akaun baru hotmail, perhatikan product key trial yang diberikan. Lihat gambar di bawah ni :



    Copy & paste product key tersebut semasa proses pemasangan. Produxt key tersebut juga akan dihantar ke alamat email Hotmail anda. Setelah tamat proses pemasangan, gunakan Office 2010 Toolkit and EZ-Activator untuk mengaktifkan Office 2010 anda secara permanent.
    Hanya perlu download & tekan butang EZ-Activator untuk mengaktifkan Office 2010 anda. Penting : pastikan Office 2010 Toolkit dimasukkan ke dalam "Trusted Application" atau list "Always Allowed" dalam program antivirus yang anda gunakan. Ini adalah untuk memastikan aktiviti re-arm lesen Office 2010 berjalan dengan lancar.



    Pautan muat turun disediakan oleh skydrive. Tiada speed cap, cuma muat turun tidak boleh resume jika menggunakan IDM. Tiada masalah bagi mereka yang mempunyai internet yang laju. Sebarang masalah boleh PM direct ke saya.

    Kesemua crack dan alatan pengaktifan adalah 100% selamat dan bebas dari sebarang virus, worm, trojan dan adware. Gunakan tanpa was2.







    Sekiranya anda masih lagi seorang pelajar, sila pilih Office Home and Student sahaja memandangkan versi ini telah pun dilengkapi dengan program2 asas yang anda gunakan seperti word, power point dan excel. Tak perlu membazir ruang HDD dengan menggunakan versi professional sekiranya anda tidak menggunakan outlook, publisher dan access.

    Sebarang pertanyaan mengenai masalah untuk muat turun dan proses pemasangan Office 2007 & 2010 boleh diajukan disini.



    Last edited by Roti; 11-07-2012 at 01:47 AM.

    "~ ♪ Sungguh Enak Dimakan Begitu Saja ~"

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Status
    Offline
    Yuzz's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    2,335
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Hehe..soalan!

    Nak taw perbedaan antara office 2007 ngan 2010. Gambar atas perbezaan Office 2010 jer kn.

    Apakah kelebihan serta kekurangan.

  4. #3
    Status
    Offline
    AmirulHafiz's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Twitter.
    Posts
    1,222
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Default

    thanks Roti
    Come and Visit Homepage | Watch Online | Facebook

  5. #4
    Status
    Offline

    Roti's Avatar
    Gempak Super Hardcore
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kedai Runcit Berdekatan
    Posts
    2,833
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)

    Default

    Last edited by Roti; 11-02-2012 at 03:31 PM.

    "~ ♪ Sungguh Enak Dimakan Begitu Saja ~"

  6. #5
    Status
    Offline
    Yuzz's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    2,335
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Quote @GarDeNia View Post
    wow banyaknya...sedot 2010......thx GDN

  7. #6
    Status
    Offline
    Aleep Jai's Avatar
    Gempak Newbie
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    just around da corner
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    nak tnye nie . mane key tok microsoft office 2010 standard ? tak dpat ni . na tau !!! huhu..

  8. #7
    Status
    Offline

    Roti's Avatar
    Gempak Super Hardcore
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kedai Runcit Berdekatan
    Posts
    2,833
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)

    Default

    Quote @Aleep Jai View Post
    nak tnye nie . mane key tok microsoft office 2010 standard ? tak dpat ni . na tau !!! huhu..
    Key utk office 2010 ko kena request kt website microsoft sendiri..ce baca balik instructions kt atas tu..kena buat akaun hotmail 1.

    "~ ♪ Sungguh Enak Dimakan Begitu Saja ~"

  9. #8
    Status
    Offline
    Aleep Jai's Avatar
    Gempak Newbie
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    just around da corner
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    da try buat n da gune da key yg die bagi tpi enter product key tak trime.. cmne ni ? tak le proced ler.

  10. #9
    Status
    Offline

    Roti's Avatar
    Gempak Super Hardcore
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kedai Runcit Berdekatan
    Posts
    2,833
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)

    Default

    Quote @Aleep Jai View Post
    da try buat n da gune da key yg die bagi tpi enter product key tak trime.. cmne ni ? tak le proced ler.
    Aik..
    Aku rase ko download version yang salah kot..
    Download (Retail Channel) Single Image je, nt dia installkan versi ikut product key yang ko masukkan.

    "~ ♪ Sungguh Enak Dimakan Begitu Saja ~"

  11. #10
    Status
    Offline
    Aleep Jai's Avatar
    Gempak Newbie
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    just around da corner
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    aku amek kat ko pnye link le . aku amek standard 2010 punye..plik gak aku tak le.btw thnx ! aku try yg sngle imge lak..

Page 1 of 6 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •