DAFTAR
Close
Login to Your Account
Page 1 of 2 12 Last
Results 1 to 10 of 13
  1. Gempak Lover remm's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    NEGERI pantai TIMUR..
    Posts
    405
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #1
    salam semua..nak tanya semua kan..
    "MAIN" komputer rumah aku boleh detect internet..
    tp lappy xboleh plak...
    kenapa yea..sesiapa boleh tolong x??

    lappy / ipad ..n semua produk2 menggunakan wireless umah aku x boleh detect..
    coz keluar tanda seruan kuning kat line tuh

    harap boleh tolong semuA...thanksss
    -
    -TART NANGKA TART NENAS-SUDAH BACA KOMENLAH JANGAN MALAS-



  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. Gempak Lover remm's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    NEGERI pantai TIMUR..
    Posts
    405
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #2
    xde sesiapa boleh tolong ke??
    -
    -TART NANGKA TART NENAS-SUDAH BACA KOMENLAH JANGAN MALAS-



  4. Gempak Hardcore pzul's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    marikh
    Posts
    1,869
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #3
    reset balik router ko
    senang cter
    tak silap aku ip conflict tuh
    http://www.online-tech-tips.com/comp...lready-in-use/

  5. Gempak SuperStar Mr.Problemo's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Kedah
    Posts
    500
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    #4
    setting x kena kt router. mcm komen kt ats. reset blik?

  6. Gempak SuperStar TheLimaPutih's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    564
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    #5
    ​Betol2 reset balik.

  7. King Of Gempak KiuT-MiuT's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    10,838
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    69 Post(s)
    #6
    komputer tu guna LAN ke....

    tuka wireless channel tu ke auto..

  8. King Of Gempak Heliza's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Nothing Hill
    Posts
    6,139
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    #7
    try modem lain dapat x?

  9. Gempak Hardcore ♣SY@M_ZF♣'s Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Meow Is Good Boy :3
    Age
    19
    Posts
    2,274
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    #8
    mu masuk router...setting balik suma...slalunya berjaya la cara nie....

  10. Gempak Hardcore protege's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    マレーシア
    Posts
    1,793
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    #9
    Kalau tanda seruan tu, rasanya bukan tak boleh detect wifi,

    PC/Laptop dapat detect wifi tapi tak dapat full login.
    Banyak posibilities, antaranya

    1. Wifi strength - cuba dekat dgn AP
    2. AP password telah ditukar/updated. Reset wifi password di PC and re-enter wifi password
    3. Wrong configuration pada Laptop. Eg. DNS setting, fix IP atau gateway issue.
    4. MAC address filtering. Check AP configuration

    Kalau semua tak boleh reset everything. Tukar AP's BSSID & password. Re-enter wifi password.

  11. Gempak Hardcore
    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    1,507
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #10
    biasanya conflict ip tuh . try reset balik router tuh . kalo xleh gak lepas 1 juta kali. tukar baru je router tuh :D

Page 1 of 2 12 Last

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List