Close
Login to Your Account


Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Status
    Offline
    Daim2604's Avatar
    Gempak Senior
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    278
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default [Pertanyaan] IP Adress hilang/ TCP IP Hilang

    Salam dan salam sejahtera,
    Sejak akhir2 ni , ramai customer sy yang hantar pc pada saya berkenaan masalah yang sama.
    Internet tak boleh connect.Bila sy check, IP Semua hilang, nak letak manual pun tak leh, bile pegi pada device manager, TCP / IP dan beberapa driver lain ada tanda seru , "!" . Apa yang menjadi punca benda ni ye? Kebanyakan yang hantar sy selesaikan dengan format semula , tapi ia mengambil masa yang lama ,jdi sy nak tahu ada solution ke ni selain format, banyak masa buang nak format.
    sy ada jugak try command
    Netsh int ip reset - tapi x menjadi.
    Terima kasih bnyk2.


    My Rig : Intel® Core™ i3 3rd Gen 3220 3.30Ghz | Kingston 4GB DDR3 | GA-H61M-S1 | BlueWolf BTX 650W | Western Digital 1.25 TB HDD | Sapphire Ati Radeon HD7770 Ghz Edition | R-Horse Legend LED Gaming Mouse(RH 3200)​

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Status
    Offline
    mp3™'s Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    ®الإسكندرية
    Posts
    17,304
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)

    Default

    download je laa driver...setup adalah solution terbaek...
    http://www.gempak.org/forum/usersiggy/sigpic28142_4.gif

  4. #3
    Status
    Offline
    Daim2604's Avatar
    Gempak Senior
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    278
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Quote @mp3 View Post
    download je laa driver...setup adalah solution terbaek...
    thanks untuk reply, tpi sy kurang faham , download driver apa ye? klu driver network sy dh try, tak menjadi.
    My Rig : Intel® Core™ i3 3rd Gen 3220 3.30Ghz | Kingston 4GB DDR3 | GA-H61M-S1 | BlueWolf BTX 650W | Western Digital 1.25 TB HDD | Sapphire Ati Radeon HD7770 Ghz Edition | R-Horse Legend LED Gaming Mouse(RH 3200)​

  5. #4
    Status
    Offline
    apiz's Avatar
    Gempak Senior
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Di Dunia
    Posts
    294
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Quote @Daim2604 View Post
    thanks untuk reply, tpi sy kurang faham , download driver apa ye? klu driver network sy dh try, tak menjadi.
    try pakai driver pack solution version 12..nti dia detect skali driver yg xde..

    ''DONT TRY THIS AT HOME''

  6. #5
    Status
    Offline
    Daim2604's Avatar
    Gempak Senior
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    278
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Quote @apiz View Post
    try pakai driver pack solution version 12..nti dia detect skali driver yg xde..
    ok akan sy cuba..thanks
    My Rig : Intel® Core™ i3 3rd Gen 3220 3.30Ghz | Kingston 4GB DDR3 | GA-H61M-S1 | BlueWolf BTX 650W | Western Digital 1.25 TB HDD | Sapphire Ati Radeon HD7770 Ghz Edition | R-Horse Legend LED Gaming Mouse(RH 3200)​

  7. #6
    Status
    Offline
    Neo
    Neo's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Hatnyai Jual Body
    Age
    21
    Posts
    1,013
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)

    Default

    mungkin sebab tersalah update kat windows update dokleh kire gok win update ni... kadang2 dier salah bg driver.... yg wireless card broadcom dier bg atheros byk kali dah kenepening bin mabuk todi sangang senang citer driver network controller ngan grapic ko donlod kat laman web official dier?. xjumpe? search driver gune hardware id kalau aku, aku hide segale update utk driver kat win update.... cume update yg perlu jer

    http://www.facebook.com/BzMalaysians



  8. #7
    Status
    Offline
    Daim2604's Avatar
    Gempak Senior
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    278
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Quote @Neo View Post
    mungkin sebab tersalah update kat windows update dokleh kire gok win update ni... kadang2 dier salah bg driver.... yg wireless card broadcom dier bg atheros byk kali dah kenepening bin mabuk todi sangang senang citer driver network controller ngan grapic ko donlod kat laman web official dier?. xjumpe? search driver gune hardware id kalau aku, aku hide segale update utk driver kat win update.... cume update yg perlu jer
    sy mmg download dri website official, tpi okay je . netbook sy pun dh kene, padahal masa lepas format dulu okay je, skarang bru kene..
    My Rig : Intel® Core™ i3 3rd Gen 3220 3.30Ghz | Kingston 4GB DDR3 | GA-H61M-S1 | BlueWolf BTX 650W | Western Digital 1.25 TB HDD | Sapphire Ati Radeon HD7770 Ghz Edition | R-Horse Legend LED Gaming Mouse(RH 3200)​

  9. #8
    Status
    Offline
    TechnOveruleZ's Avatar
    Banned
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Luar Dari Bimasakti
    Posts
    3,783
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)

    Default

    selalunya benda yg mengakibatkan tcpip nih hilang adalah disebabkan virus, dia bukan saja kacau driver khas untuk networking, dia akan kacau hosts file dan configuration dlm pc yg melibatkan proses sambungan internet bagi mengelakkan penyambungan ke internet, selalu terjadi kat os windows pirated jer, yg ori jarang kena. salah satu tindakan dari pihak microsoft untuk mengelakkan penggunaan software pirated mereka.

    nasihat, udah-udah la pakai pirated, beli notebook/pc beribu-ribu but software windows original x larat pulak nak beli, baru lebih kurang rm400 je, bukannya mahal, ko nak pakai software tu kurang-kurang 3 tahun ke atas, rokok korang hisap tu lagi mahal dari harga software tu.. software beli sekali, pakainya lama, rokok kena beli tiap-tiap hari, pakainya sekejap je.

  10. #9
    Status
    Offline
    KiuT-MiuT's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    10,833
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    69 Post(s)

    Default

    Quote @Daim2604 View Post
    Salam dan salam sejahtera,
    Sejak akhir2 ni , ramai customer sy yang hantar pc pada saya berkenaan masalah yang sama.
    Internet tak boleh connect.Bila sy check, IP Semua hilang, nak letak manual pun tak leh, bile pegi pada device manager, TCP / IP dan beberapa driver lain ada tanda seru , "!" . Apa yang menjadi punca benda ni ye? Kebanyakan yang hantar sy selesaikan dengan format semula , tapi ia mengambil masa yang lama ,jdi sy nak tahu ada solution ke ni selain format, banyak masa buang nak format.
    sy ada jugak try command
    Netsh int ip reset - tapi x menjadi.
    Terima kasih bnyk2.
    gambar? detail?



    kenot brain

  11. #10
    Status
    Offline
    xeno88's Avatar
    Gempak SuperStar
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    506
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    cer rollback blik...sbb bab kata2 otai tdi kbnyknnya sbb win update...sy pown pnh kena pkara yg sama even pkai yg original win....so caranya rollback blk....

    kpd en techno....os windows mmg bnyk bug yg x selesai smpai ke suda
    so wat sdkit research sblm mjwb yew..ev ak xisp rokok pown am lkai yg pirate smpai la ni...ak update lgi win ak...so bfkr dlu sblm ckp.....
    ku pilih agama dari dunia...
    tapi di dunia jua la kena kumpulkn amal utk akhirat kelak....

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •