DAFTAR
Close
Login to Your Account
Results 1 to 7 of 7
  1. Gempak SuperStar apoi's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    di mana2 sahaja
    Posts
    572
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #1
    salam pada semua,,, den ada problem ni, modem broadband member den ada problem ni, dia pki model ZTE MF190 langgan dgn celcom,,, br guna seminggu jer. masa mula2 pki ok, dia cucuk usb modem b.b tu ada kuar autorun suruh run application utk install, skrg bila dia cucuk dh x ada kuar apa2 pun, laptop dia x detect sebarang conection ZTE modem dan bgtau error. bila buka kt my computer x ada apa2 pun, biasa ada kuar file installer ZTE. adakah data card sudah rosak? help my member!!!

    ok dah settel. aku cucuk kt port windows xp pastu aku copy file installer dia.
    Last edited by apoi; 24-03-2011 at 12:10 AM.

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. Gempak SuperStar apoi's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    di mana2 sahaja
    Posts
    572
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #2
    tp masih boleh wat conection internet lg sbb dh install file ZTE b.b kt dia punyer laptop,,, cuma problemnyer bila ada member nk pinjam dia punyer modem b.b untuk install kt laptop lain x leh pakai sbb x ade installer modem ZTE b.b...

  4. Gempak Senior lembu91's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    May 2010
    Posts
    227
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #3
    owh neh driver xda bkn moderm tu rosak..besenye kalu window xp ada driver nk run moderm tu...tp w7 mmg xda kene download lu driver tu.kak aku pun pakai broadband jenis tu lps install driver tu br leh run moderm tu...aku ada driver tu tp x th nk share mcm mane...sapa th blh tlg ajar eaaa

  5. Gempak SuperStar apoi's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    di mana2 sahaja
    Posts
    572
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #4
    Quote @lembu91 View Post
    owh neh driver xda bkn moderm tu rosak..besenye kalu window xp ada driver nk run moderm tu...tp w7 mmg xda kene download lu driver tu.kak aku pun pakai broadband jenis tu lps install driver tu br leh run moderm tu...aku ada driver tu tp x th nk share mcm mane...sapa th blh tlg ajar eaaa
    member den pakai w7,,, mula2 memang ok leh run,,,, tp selepas seminggu x leh run dh,,, buka kt my computer x da dh file installer dia. pelik jgk,,, tp lum cuba lg kt windows xp.

  6. Gempak Senior lembu91's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    May 2010
    Posts
    227
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #5
    cube la try lu..iA blh...sbb kak den dulu pakai window xp after dye fornmat msk w7 trs xleh pakai..upe2nye xda driver...try la lu eaa..hehehehe

  7. Gempak SuperStar apoi's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    di mana2 sahaja
    Posts
    572
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #6
    Quote @lembu91 View Post
    cube la try lu..iA blh...sbb kak den dulu pakai window xp after dye fornmat msk w7 trs xleh pakai..upe2nye xda driver...try la lu eaa..hehehehe
    ok nnt den torai

  8. Gempak Senior lembu91's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    May 2010
    Posts
    227
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #7
    bereh..blum try blum tauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List

Tags for this Thread