DAFTAR
Close
Login to Your Account
Results 1 to 9 of 9
  1. Gempak Hardcore Tomoki's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    May 2010
    Location
    ლ(ಠ益ಠლ) Y U WANT MY LOCATION?
    Posts
    1,722
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    #1
    Saya ada Art of Mass Effect.pdf yg mempunyai 74 m/s dan bersaiz 616 MB..
    Ada tak cara nak kecilkan saiz pdf tanpa hilangkan kualitinya?

    Note:
    Bukan nak compress jd zip, cuma nak kecilkan saiz pdf file shj...
    " It takes an idiot to do cool things. That's why it's cool."


  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. Gempak Lover xrizalide's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    498
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #2
    emm.. kes camni banyak bebudak dtg kedai aku nak wat jadik kecik saiz die... kat kedai aku mudah je buat ada 2 cara
    1. aku ada install satu software printer yg nama adobe pdf printer.. basicly print macam biasa.. cuma dia xprint out tapi save sebagai pdf file.. so masa setting printer tu bleh seting kepada smaller size.. setakat aku buat.. mmg kualiti xkurang.. tp saiz mmg kecik

    2.rasanya adobe acrobat pro ada fungsi ni.. ko try tgok.. aku selalu guna yg combine pdf.. dlm tu ada setting untuk smaller size jugak...
    Aku bukan superstar, kaya dan terkenal, bukan saudagar yang punya banyak kapal, ku hanyalah orang yang ingin tutttttttttt.....

  4. Gempak Hardcore Tomoki's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    May 2010
    Location
    ლ(ಠ益ಠლ) Y U WANT MY LOCATION?
    Posts
    1,722
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    #3
    Quote @xrizalide View Post
    emm.. kes camni banyak bebudak dtg kedai aku nak wat jadik kecik saiz die... kat kedai aku mudah je buat ada 2 cara
    1. aku ada install satu software printer yg nama adobe pdf printer.. basicly print macam biasa.. cuma dia xprint out tapi save sebagai pdf file.. so masa setting printer tu bleh seting kepada smaller size.. setakat aku buat.. mmg kualiti xkurang.. tp saiz mmg kecik

    2.rasanya adobe acrobat pro ada fungsi ni.. ko try tgok.. aku selalu guna yg combine pdf.. dlm tu ada setting untuk smaller size jugak...
    Ouhh.. Okey Thanks...
    Saya ada Adobe CS5.5 Master Collection tp x install pun adobe acrobat x pro..
    Ingat x kan guna acrobat ni..
    Nampak gayanya kena install jugak la ni...
    Thank you again...
    " It takes an idiot to do cool things. That's why it's cool."


  5. King Of Gempak Fou_Lu's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Mount Terror
    Posts
    4,366
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    #4
    Besar betul saiznya

    Buka file (fullscreen) -------> print screen -----> save as image.

    Ini cara konvensional, jangan marah aku

    Bone cells are constantly renewed, so every ten years you have a "new" skeleton

  6. Gempak Lover xrizalide's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    498
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #5
    Quote @Fou_Lu View Post
    Besar betul saiznya

    Buka file (fullscreen) -------> print screen -----> save as image.

    Ini cara konvensional, jangan marah aku
    mau rabak bijik mater.. 78 muka surat nak kene p/s..
    Aku bukan superstar, kaya dan terkenal, bukan saudagar yang punya banyak kapal, ku hanyalah orang yang ingin tutttttttttt.....

  7. Gempak Hardcore Tomoki's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    May 2010
    Location
    ლ(ಠ益ಠლ) Y U WANT MY LOCATION?
    Posts
    1,722
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    #6
    Quote @xrizalide View Post
    mau rabak bijik mater.. 78 muka surat nak kene p/s..
    Tulah besar gilerr.. Link: http://kat.ph/mass-effect-3-digital-...-t6230924.html
    Tp cayalah, memang saiz pdf jd kecik...
    Drpd 616 MB ke 13 MB..

    Result:
    Dengan Adobe PDF Printer = 13.3 MB
    Dengan Nitro PDF Creator 2 Printer = 21 MB
    " It takes an idiot to do cool things. That's why it's cool."


  8. Gempak Hardcore Fahmi Hyperz's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Current: Kemaman, Terengganu.
    Age
    22
    Posts
    1,433
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #7
    Quote @wazirgila View Post
    Tulah besar gilerr.. Link: http://kat.ph/mass-effect-3-digital-...-t6230924.html
    Tp cayalah, memang saiz pdf jd kecik...
    Drpd 616 MB ke 13 MB..

    Result:
    Dengan Adobe PDF Printer = 13.3 MB
    Dengan Nitro PDF Creator 2 Printer = 21 MB
    bro.. bleh x ko uploadkan file pdf yang ko dah kecikkan tu kat mediafire then share link kat sini....
    nak jugak benda tuuuu.....



  9. Gempak Hardcore Tomoki's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    May 2010
    Location
    ლ(ಠ益ಠლ) Y U WANT MY LOCATION?
    Posts
    1,722
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    #8
    Quote @Fahmi Hyperz View Post
    bro.. bleh x ko uploadkan file pdf yang ko dah kecikkan tu kat mediafire then share link kat sini....
    nak jugak benda tuuuu.....
    Walao.. walao..
    Nah link: http://www.mediafire.com/?yzu8d0gdgmp6dq6
    " It takes an idiot to do cool things. That's why it's cool."


  10. Gempak Hardcore Fahmi Hyperz's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Current: Kemaman, Terengganu.
    Age
    22
    Posts
    1,433
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #9
    Quote @wazirgila View Post
    thanks a lot bro... nice...



Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List

Tags for this Thread