Close
Login to Your Account


Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Status
    Offline
    Tomoki's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    May 2010
    Location
    ლ(ಠ益ಠლ) Y U WANT MY LOCATION?
    Posts
    1,709
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)

    Default [Pertanyaan] Cara Kecilkan Saiz PDF File ?

    " It takes an idiot to do cool things. That's why it's cool."


  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Status
    Offline
    xrizalide's Avatar
    Gempak Lover
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    498
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    emm.. kes camni banyak bebudak dtg kedai aku nak wat jadik kecik saiz die... kat kedai aku mudah je buat ada 2 cara
    1. aku ada install satu software printer yg nama adobe pdf printer.. basicly print macam biasa.. cuma dia xprint out tapi save sebagai pdf file.. so masa setting printer tu bleh seting kepada smaller size.. setakat aku buat.. mmg kualiti xkurang.. tp saiz mmg kecik

    2.rasanya adobe acrobat pro ada fungsi ni.. ko try tgok.. aku selalu guna yg combine pdf.. dlm tu ada setting untuk smaller size jugak...
    Aku bukan superstar, kaya dan terkenal, bukan saudagar yang punya banyak kapal, ku hanyalah orang yang ingin tutttttttttt.....

  4. #3
    Status
    Offline
    Tomoki's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    May 2010
    Location
    ლ(ಠ益ಠლ) Y U WANT MY LOCATION?
    Posts
    1,709
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)

    Default

    Quote @xrizalide View Post
    emm.. kes camni banyak bebudak dtg kedai aku nak wat jadik kecik saiz die... kat kedai aku mudah je buat ada 2 cara
    1. aku ada install satu software printer yg nama adobe pdf printer.. basicly print macam biasa.. cuma dia xprint out tapi save sebagai pdf file.. so masa setting printer tu bleh seting kepada smaller size.. setakat aku buat.. mmg kualiti xkurang.. tp saiz mmg kecik

    2.rasanya adobe acrobat pro ada fungsi ni.. ko try tgok.. aku selalu guna yg combine pdf.. dlm tu ada setting untuk smaller size jugak...
    Ouhh.. Okey Thanks...
    Saya ada Adobe CS5.5 Master Collection tp x install pun adobe acrobat x pro..
    Ingat x kan guna acrobat ni..
    Nampak gayanya kena install jugak la ni...
    Thank you again...
    " It takes an idiot to do cool things. That's why it's cool."


  5. #4
    Status
    Offline
    Fou_Lu's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Mount Terror
    Posts
    4,353
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)

    Default

    Besar betul saiznya

    Buka file (fullscreen) -------> print screen -----> save as image.

    Ini cara konvensional, jangan marah aku

    Bone cells are constantly renewed, so every ten years you have a "new" skeleton

  6. #5
    Status
    Offline
    xrizalide's Avatar
    Gempak Lover
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    498
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Quote @Fou_Lu View Post
    Besar betul saiznya

    Buka file (fullscreen) -------> print screen -----> save as image.

    Ini cara konvensional, jangan marah aku
    mau rabak bijik mater.. 78 muka surat nak kene p/s..
    Aku bukan superstar, kaya dan terkenal, bukan saudagar yang punya banyak kapal, ku hanyalah orang yang ingin tutttttttttt.....

  7. #6
    Status
    Offline
    Tomoki's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    May 2010
    Location
    ლ(ಠ益ಠლ) Y U WANT MY LOCATION?
    Posts
    1,709
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)

    Default

    Quote @xrizalide View Post
    mau rabak bijik mater.. 78 muka surat nak kene p/s..
    Tulah besar gilerr.. Link: http://kat.ph/mass-effect-3-digital-...-t6230924.html
    Tp cayalah, memang saiz pdf jd kecik...
    Drpd 616 MB ke 13 MB..

    Result:
    Dengan Adobe PDF Printer = 13.3 MB
    Dengan Nitro PDF Creator 2 Printer = 21 MB
    " It takes an idiot to do cool things. That's why it's cool."


  8. #7
    Status
    Offline
    Fahmi Hyperz's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Current: Kemaman, Terengganu.
    Age
    21
    Posts
    1,433
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Quote @wazirgila View Post
    Tulah besar gilerr.. Link: http://kat.ph/mass-effect-3-digital-...-t6230924.html
    Tp cayalah, memang saiz pdf jd kecik...
    Drpd 616 MB ke 13 MB..

    Result:
    Dengan Adobe PDF Printer = 13.3 MB
    Dengan Nitro PDF Creator 2 Printer = 21 MB
    bro.. bleh x ko uploadkan file pdf yang ko dah kecikkan tu kat mediafire then share link kat sini....
    nak jugak benda tuuuu.....



  9. #8
    Status
    Offline
    Tomoki's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    May 2010
    Location
    ლ(ಠ益ಠლ) Y U WANT MY LOCATION?
    Posts
    1,709
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)

    Default

    Quote @Fahmi Hyperz View Post
    bro.. bleh x ko uploadkan file pdf yang ko dah kecikkan tu kat mediafire then share link kat sini....
    nak jugak benda tuuuu.....
    Walao.. walao..
    Nah link: http://www.mediafire.com/?yzu8d0gdgmp6dq6
    " It takes an idiot to do cool things. That's why it's cool."


  10. #9
    Status
    Offline
    Fahmi Hyperz's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Current: Kemaman, Terengganu.
    Age
    21
    Posts
    1,433
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Quote @wazirgila View Post
    thanks a lot bro... nice...



Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •