Close
Login to Your Account


Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 41 to 48 of 48
  1. #1
    xsHaHbUdAkM1sTeRix
    xsHaHbUdAkM1sTeRix's Avatar

    Default

    Firstly.. kalau ade orang dah share... aku mintak ampun dan maaf...
    tapi menatang ni, aku dah try memang menjadi dan paling senang setakat ni...tambahan lagi ade tutorial yg disisipkan dgn berberapa skrinshot untuk kesenangan masyarakat setempat...

    Skrin Shot dh ade dalam Folder die.... So aku tak sertakan kat sini
    sebab takot panjang lebar la plak nanti



    Info :

    Install Windows XP Menggunakan USB Drive

    Dalam banyak-banyak PC atau laptop yang kiter perlu format, adakalanya kiter berjumpa dengan situasi yang menyusahkan. Salah satu daripadanya adalah, DVD drive tidak berfungsi. Macam mana nak install Windows kalau DVD drive tak boleh dipakai?
    Kalau pada PC bolehlah juga kiter tukarkan dengan CD-ROM yang elok buat sementara. Tapi kalau laptop, kan susah. Nak beli external CD-ROM mahal pula.
    Dalam situasi seperti inilah kiter terpaksa belajar sesuatu yang baru. Jadi, pada kali ini aku akan menunjukkan bagaimana korang boleh format komputer menggunakan USB drive. USB drive yang digunakan hendaklah sekurang-kurangya bersaiz 2GB.

    (Nota: Bagi proses menyediakan USB drive ini dengan Windows XP, korang memerlukan sebuah komputer yang mempunyai CD-ROM yang berfungsi).



    Download Link semestinya Berapi :








    " Sekadar Berkongsi Dengan Makhluk2 Allah Yg Lain... " :bingit:




  2. # ADS
    Circuit advertisement
     

  3. #41
    Status
    Offline
    EmO
    EmO's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    (_)/ Rahsia
    Age
    14
    Posts
    14,599
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)

    Default

    Quote @AIZAT AZHAR View Post
    tukar pendrive dalam format NTSF...!!
    format baru ke tu

    >Anime Yang Sedang Ditonton<
    WARNING
    Aku Bukan Otai/Pro/Master, Yang Hebat Sangat Tu Kentut Busuk Jugak
    Aku Tak Kacau Korang, Tak Payah Kacau Aku
    Takde Sape Sakit Hati, Semua Happy


  4. #42
    Status
    Offline
    dientah's Avatar
    Gempak Senior
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    129
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    sudah tahu nih... dh share sgt...huhu
    SELAMT HARI RAYA DRIPADA DIRI INI.
    MAAF ZAHIR DN BATIN JIKA ADE TERSALAH KATA N LAKU...

  5. #43
    Status
    Offline
    milola's Avatar
    Gempak Senior
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Gombak ...
    Posts
    130
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    nice share

  6. #44
    Status
    Offline
    ops84's Avatar
    Gempak Newbie
    Join Date
    May 2011
    Posts
    24
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    bro link dah ilang...bantuan...
    Store Mediafire Link & Movies Request
    http://macam2adeops.blogspot.com/
    JUST KLIK IKLAN DUIT MASYUK...JOINT NE>>>
    $$$WANG TERKUMPUL$$$


  7. #45
    Status
    Offline
    jin tenwu's Avatar
    Gempak Junior
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    84
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    minta link bau leh?huhu nak test window xp n seven

  8. #46
    Status
    Offline
    pudinz's Avatar
    Gempak Newbie
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    23
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    mne ni...??

  9. #47
    Status
    Offline
    Sam Fisher's Avatar
    Gempak SuperStar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Na na na na.. Dungun Kite
    Posts
    875
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Default

    guna cmd lagi bagus,, korang search la..
    "When it's light, you can't see into a place that's dark.
    But when it's dark, you can see what's around you much better"

  10. #48
    Status
    Online
    -Mus-'s Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    May 2012
    Location
    syurga yang dinantikan
    Posts
    5,155
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)

    Default

    link dh mati..tlong update balik
    ForeVer ALoNEz

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •