Close
Login to Your Account


Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1
    Status
    Offline
    Lock's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    celoh tiok mok
    Age
    25
    Posts
    4,387
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default Activation Hack for Office 2010

    Microsoft Office 2010 Activation | Manual

    Nak guna hack cara ni,korang kene install Office 2010 tanpa masukkan sebarang serial number ataupon product key. Kalu korang dah install office 2010 dgn product key @ serial no, ikut step kat bawah untuk buangkn semula key dia :

    Exit semua Microsoft Office program (word,excel,dll)
    Run Registry Editor dgn klik kat Start -> Run, pastu taip “regedit” dlm Open box dan lepas tu tekan Enter.

    kalau pengguna vista @ windows 7,bleh buat mcm dalam gamba ni jer..tekan start,taip regedit..then tekan enter terus



    Then lepas tu,buka yg ni :

    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Office\14.0\ Registration

    Notekan yg dalam registry key ni, akan ade subkey lain yg contohnye mcm ni:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Office\14.0\ Registration\{10140000-0011-0000-0000-0000000FF1CE}

    Ataupon

    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Office\14.0\ Registration\{128A057A-7E95-4063-B296-C54C5F3D3F3A}

    Kalau ade lebih dari satu subkey yg merujuk kpd Microsoft 14.0 registration, buke setiap subkey tu,then kenalpasti produknye dgn melihat ProductName value data hingga korang jumpa subkey untuk produk yg korang nk buang produk key tu
    Contohnye:

    ProductName=Microsoft Office Professional Plus 2010
    ProductName=Microsoft Office Enterprise 2010

    Bila dah jumpe registry subkey yg betul tu, korang DELETE value yg ni:

    DigitalProductID
    ProductID


    Tutup Registry Editor.
    Bile Microsoft Office 2010 dah di install tanpa product key, teruskan saja dgn step ni:

    Buke My Computer..then pergi kat folder ni:
    C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\OFFICE14\Office Setup Controller\Proof.en\

    Right klik kat Proof.XML file, pilih “Open With…” kat menu right klik tu
    Dlm “Open With” tu, pilih Notepad utk bukakan file XML ni. Untuk pengguna Vista, kalau korang xnmpk Notepad ms nak pilih tu, klik 2x kat “Other Programs”.



    Ok skrang korang dah buke file tadi dgn notepad..
    Scroll ke bawah dan cari line yg contohnye mcm ni:

    </Feature> <Feature Id=”SetupXmlFiles” Cost=”1248?>
    <OptionRef Id=”AlwaysInstalled”/>
    </Feature>

    Korang just tukar perkataan AlwaysInsalled kps neverInstalled so dia akan jadi mcm ni:
    <OptionRef Id=”neverInstalled”/>

    Lepas tukar semua “alwaysinstalled” kpd “neverinstalled”, Save overwrite Proof.xml file. Kalau windows vista, korang mungkin kene buat take ownership dan dptkan full permission administrator bagi bolehkan korang nk modify file ni..so sendiri buat lah yer…
    Sekarang korang try buke Microsoft Office 2010 application seperti Word, Excel, Powerpoint, Outlook dll tanpa ditanya tentang activation lagi



    seperti biasa, nama pon hack..so korang xkan dapat untuk update dari Microsoft Office Online melainkan korang ade product key yg valid.

    Selamat mencuba

    ~Credit to : Lock Lockey@TeamGempak~



    ~My noob RIG~ : Intel® Core™ i5-2500K 3.30GHz || ASUS Maximus IV Gene-Z/Gen3 || CM Xtreme 500W || Corsair Vengeance 8GB 1600Mhz || Sapphire HD6850 1GB || Samsung F3 1TB + Samsung F3 1.5TB || CM Hyper 212+ || Samsung B2330H || AL VS4121 || Logitech MX3200 || CM Enforcer

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Age
    2010
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Status
    Offline
    md apiz's Avatar
    Gempak SuperStar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    too phat
    Posts
    510
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    jadi x nieee

  4. #3
    Status
    Offline
    Lock's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    celoh tiok mok
    Age
    25
    Posts
    4,387
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    tgk lah gambar tu..
    tu yg pc aku sdri..jadi lah
    ~My noob RIG~ : Intel® Core™ i5-2500K 3.30GHz || ASUS Maximus IV Gene-Z/Gen3 || CM Xtreme 500W || Corsair Vengeance 8GB 1600Mhz || Sapphire HD6850 1GB || Samsung F3 1TB + Samsung F3 1.5TB || CM Hyper 212+ || Samsung B2330H || AL VS4121 || Logitech MX3200 || CM Enforcer

  5. #4
    SOL BADGUY
    SOL BADGUY's Avatar

    Default

    WOW..Abg Lock dah jd TEAM GEMPAK...haaa nice sharing

  6. #5
    Status
    Offline
    najashark's Avatar
    Gempak Senior
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    modedean@B0X~$
    Posts
    213
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    xpakai microsuck pnye brg...open office pon da ok...haha
    btw nice share...bagus untuk kawan2....

  7. #6
    Status
    Offline
    syaf_shiro's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    in Cici's
    Posts
    1,813
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    sme cm nk hack office 2007 professional ~

  8. #7
    Status
    Offline
    fauz33's Avatar
    Gempak Senior
    Join Date
    May 2010
    Posts
    294
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Quote @Lock Lockey View Post



    Buke My Computer..then pergi kat folder ni:
    C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\OFFICE14\Office Setup Controller\Proof.en\

    Right klik kat Proof.XML file, pilih “Open With…” kat menu right klik tu
    Dlm “Open With” tu, pilih Notepad utk bukakan file XML ni. Untuk pengguna Vista, kalau korang xnmpk Notepad ms nak pilih tu, klik 2x kat “Other Programs”.



    Ok skrang korang dah buke file tadi dgn notepad..
    Scroll ke bawah dan cari line yg contohnye mcm ni:

    </Feature> <Feature Id=”SetupXmlFiles” Cost=”1248?>
    <OptionRef Id=”AlwaysInstalled”/>
    </Feature>

    Korang just tukar perkataan AlwaysInsalled kps neverInstalled so dia akan jadi mcm ni:
    <OptionRef Id=”neverInstalled”/>

    Lepas tukar semua “alwaysinstalled” kpd “neverinstalled”, Save overwrite Proof.xml file.
    smpai sini aku x lps la......
    bila nk replaced file tu dia ckp access is denied....
    so cmne????

  9. #8
    Status
    Offline
    bujat's Avatar
    Gempak Junior
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Kampung Boolat
    Age
    23
    Posts
    93
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Quote @fauz33 View Post
    smpai sini aku x lps la......
    bila nk replaced file tu dia ckp access is denied....
    so cmne????
    fauz.. utk step yg ko sangkut tu .. sblum ko wat tu.. ko kene run>msconfig>tools> then ko disable UAC..then cube restart komputer dulu.. pastu wat step untuk ubah command notepad tu.. lepas abis sume.. enable UAC balik.. cube try test!!

  10. #9
    Status
    Offline
    fauz33's Avatar
    Gempak Senior
    Join Date
    May 2010
    Posts
    294
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    cube dulu....
    btw thanx a lot......
    cmne nk tau bnde ni jd ke x????
    pastu apa yg kite x leh buat bg jgn terkantoi???

  11. #10
    Status
    Offline
    lembu91's Avatar
    Gempak Senior
    Join Date
    May 2010
    Posts
    227
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    bro aku daaa buat semua daaa...buang license tu n blablabla...tp still x jd gak la bro....sob3x

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •