DAFTAR
Close
Login to Your Account
Page 1 of 2 12 Last
Results 1 to 10 of 13
  1. Gempak Senior ben22's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    117
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #1
    400% lebih laju dengan dTa.

    Anda tentu bosan dengan kelembapan download manager Firefox. Anda perlukan download manager yang lebih laju. Adakah Internet Download Manager (IDM) jawapannya? Kalau anda ada duit lebih, pakailah IDM yang original (no pirate-pirate ok..=)). Adakah Orbit Downloader? Mungkin tidak bagi pengguna Linux.
    Bagi pengguna yang inginkan penjimatan dan prestasi yang cemerlang, gemilang dan terbilang, dTa mungkin apa yang anda idamkan selama ini. Ia integrate dengan baik dalam browser Firefox. Oleh itu, tidak kira sama ada anda menggunakan Windows, Mac OSX atau Linux, semua boleh menikmatinya.
    DownThemAll atau singkatannya dTa adalah add-on download manager yang lebih advance daripada download manager default Firefox. Ia menyokong sehingga 10 concurrent download! So what, anda tanye. Saya jawab, peningkatan kelajuan download sehingga 400%!=). Saya menggunakan Celcom Broadband Advance 3.6mbps, dengan dTa download speed mencecah 3.76mbps. Biar betul! Tengok video, saat ke 0:29.>_O
    *470kBps = 4708 = 3.76mbps
    dTa boleh download kesemua link dalam youtube atau video sahaja.

    Ia juga memudahkan kita download links, imej dan video yang terdapat dalam mana-mana website. Sekiranya anda sering download video dari youtube, install dTa bersama Flashgot untuk mengucapkan selamat tinggal kepada website seperti keepvids. Bukan itu sahaja, dTa menyokong feature pause-resume bagi memudahkan pengguna menangguhkan proses muatturun. Ia sangat membantu khususnya apabila komputer tiba-tiba padam sebab blackout. Selepas on semula komputer, kita boleh resume download progress yang tiba-tiba terhenti tadi. Baguskan..=)
    Cara install, klik sini. Selepas install, restart firefox untuk menikmati kelajuan download yang menakjubkan. (hehe.. mcm promoter plak)
    P.S Saya bukan ejen dTa berbayar. Sekadar berkongsi pengalaman. Selamat mencuba.=)
    + YouTube Video
    Opppss!!! Anda membuat kesilapan. KLIK DI SINI untuk belajar cara-cara memasukkan video Youtube

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. Gempak Senior alongkri's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    seremban
    Posts
    120
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #2
    tq ...baik punya

  4. Gempak Hardcore kaki_torrent's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    L0mb0ng Emas
    Posts
    1,371
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #3
    nice post.........

  5. King Of Gempak Fisa91.'s Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    4,493
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    40 Post(s)
    #4
    boleh download youtube je ke ?
    klu download kat link filehosting blh x..
    mcm mf/rs/hf blh x ?...
    sapa dah pki bgila feedback ok x..
    apa2 pun idm di hatiku...

  6. Gempak Senior popcorn88's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    kuantan
    Posts
    208
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #5
    nice share..
    cun laaa..

  7. Gempak Senior ben22's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    117
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #6
    nie macam idm gak..

  8. Gempak SuperStar Maria Ozawa's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Shah Alam
    Posts
    872
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #7
    nice sharing information

  9. King Of Gempak BuDak Geek's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    May 2010
    Location
    Qlate
    Posts
    4,596
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #8
    nice share...n info... aku smue bende yg baik kene try...


  10. Gempak Senior ben22's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    117
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #9
    jgn xtry. try je, ade baik aku aku share lagi.hehehe

  11. Gempak Senior A prince danish's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    May 2010
    Posts
    193
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #10
    cm best jer...
    mmg kena try gak la..
    tq tuan tanah..

Page 1 of 2 12 Last

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List