DAFTAR
Close
Login to Your Account
Page 1 of 6 123 ... Last
Results 1 to 10 of 54
  1. King Of Gempak
    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    "What U Give U Get Back"
    Posts
    19,536
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    #1
    akhirnya ana dapat tengok video2 dari youtube yang kena block.Kita ikuti langkah2 yang mantap ni...

    Ada Masalah Macam Ni?


    Korang mesti tertanya-tanya pesal la dorang block Youtube ni? sedangkan Youtube ni tempat share maklumat. Siapa yang dekat hostel tu boleh guna trick ni. Ada jugak yang pakai Broadband je nak tengok youtube ni. Kepada sesapa yang tak boleh tengok website yang kene block tu senang je nak unblock dengan software Ultra Surf.

    Apa itu Ultra Surf? ialah software berfungsi sebagai proxy untuk membuka sesuatu website yang di block dengan mengikut jalan belakang/tidak di ketahui/tak boleh detect oleh agen-agen block website tersebut. OK, berminat sila follow tutorial di bawah ni.

    Note: Untuk Musang Berapi Sahaja OK. (Mozilla Firefox lah!)

    Pertama sekali korang mestilah download software ni.


    Pastu bukak software tu. Dia macam ni.
    Bila nanti dia da bukak akan keluar Internet Explorer sekali. Hah! exit je Internet Explorer.

    Pastu open Mozilla Firefox. kat bahagian atas Tools>Options...>Advanced>Network Tab>Settings
    nanti dapat macam gambar di bawah ni.


    Seterusnya lihat gambar di bawah.

    1. Select Manual Proxy Configuration
    2. HTTP Proxy: 127.0.0.1 Port: 9666 (Default Proxy)
    3. Tekan OK.

    Sekarang korang dah boleh layanzzz! Youtube dgn senang-lenang.

    Note: Kalau Korang dah habis layanzzz! pastikan korang setkan balik Use System Proxy Settings pastu tekan OK.

    Ana kreditkan to daamxlaws

    http://3.bp.blogspot.com/-Issgg51LEpc/UPDeXfqpiRI/AAAAAAAABr0/gitAf6kEkIk/s320/thanks.gif

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. Gempak Hardcore rock6087's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Klate(negeri yg indah)
    Posts
    1,268
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #2
    nnti youtube aku kene block aku try lar..

  4. Gempak Junior imanos89's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    96
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #3
    numpang tanya kalau fb kna block boleh pakai benda ni gak ke??
    1malaysia,terima kasih malaysia

  5. Gempak Junior Soul_Gamerz's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    71
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #4
    tenkiu2 Joe~ bole blik try nih

  6. Gempak Super Hardcore x264's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    New World
    Posts
    2,832
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    #5
    Quote @imanos89 View Post
    numpang tanya kalau fb kna block boleh pakai benda ni gak ke??
    Semestinya boleh!
    J-Rock | Visual-Kei | J-Pop Fansub
    Nak jadi team encoder / fansubber aku marilah pm
    http://i.imgur.com/I9CMJ0L.png

  7. King Of Gempak
    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    "What U Give U Get Back"
    Posts
    19,536
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    #6
    Quote @Soul_Gamerz View Post
    tenkiu2 Joe~ bole blik try nih
    say thanks to daamxlaws

    http://3.bp.blogspot.com/-Issgg51LEpc/UPDeXfqpiRI/AAAAAAAABr0/gitAf6kEkIk/s320/thanks.gif

  8. Gempak Junior imanos89's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    96
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #7
    Quote @daamxlaws View Post
    Semestinya boleh!
    pergh lagi la sempoi aku minat nih hahahaha trima kasih tuan rumah ye
    1malaysia,terima kasih malaysia

  9. Gempak SuperStar Luke's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    May 2010
    Location
    none
    Posts
    955
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #8
    terbaik bro joe....




  10. Gempak Senior remzzee's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    157
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #9
    orait..... nanti aku test....

  11. Gempak Newbie Cruzerpein's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Sempadan Mlaka & NS
    Posts
    44
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #10
    ni klau nk bukak game fb yg kna banned bleyh ke?
    ::::::VISIT VISIT VISIT::::::

    :::::::::::::


Page 1 of 6 123 ... Last

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List