Close
Login to Your Account


Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26
  1. #1
    Status
    Offline
    kelana's Avatar
    Gempak Newbie
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Terengganu,Malaysia.
    Posts
    30
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default 7 Sebab Kenapa Tak Boleh Letak Gambar Sebenar Di Facebook

    Ada antara kengkawan di MUKABUKU atau nama feymesnya FACEBOOK tak menggunakan gambar beliau2 yang sebenar.Dorang akan letak gambar haiwan ternakan,pokok di kebun,kartun artis atau kereta yang bukan kereta diorang pun.Kenapa? Ada sebabnya...Sama-sama kita baca.



    • Sebab...Bila korang letak je gambar sendiri.Dari 1,000 friends terus jadi 1 friend.Sape suh amik gambar mulut muncung2.
    • Sebab...Kawan-kawan tanya korang "Dapat kat mana gambar hantu tu?Nampak real lah".Jadi korang pun bengang.
    • Sebab..Ada jugak insan yang ragu-ragu dengan mengatakan,"Ko edit dah gambar tu kan?Takkan cantik camni kot~".Menyampah terasa~~
    • Sebab...Nanti lebih sebulan dua jugak korang takkan di-add dek kerana profile picture yang terlanjur menawan tuh.
    • Sebab...Setiap kali korang chat,sorang pun takkan balas.Kalau nak balas pun balas 'OK' atau 'KO' jer.
    • Sebab...Nanti mesti ramai yang curi gambar korang.Bukan sebab cantik ke hensem ke.Diorang post kat wall diorang sambil tulis caption *muka sape la yang buruk sangat ni.sape setuju cer like*
    • Sebab...Korang kelak akan menerima chat yang bertalu-talu dari kengkawan FB.Bukan sebab feymes,tapi diorang bagi kata dua.Nak kena block or tukar profile picture




    Konklusinya....Takyah pakai la profile pic kita yang sebenar.Kecuali kalau betul-betul konfiden sangat takkan terjadi apa-apa antara 7 perkara nih.



    nobody heard me typing

    http://kelana-cinta.blogspot.com/

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Status
    Offline
    mindaradikal's Avatar
    Gempak Senior
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    171
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    hahaha..naiz info..suke yang no 4 tu...
    DATANG TAK DIUNDANG, JIKA RAGU SILA PULANG
    KELAPARAN MENJADIKAN SESEORANG BERSIFAT BINATANG, BUKAN MENJADI REZEKI BINATANG

  4. #3
    Status
    Offline
    mp3
    mp3's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    الإسكندرية
    Posts
    17,284
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)

    Default

    cam aku xde fb...
    http://www.gempak.org/forum/usersiggy/sigpic28142_4.gif

  5. #4
    Status
    Offline
    apiz's Avatar
    Gempak Senior
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Di Dunia
    Posts
    294
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    merepek je semua ni..

    ''DONT TRY THIS AT HOME''

  6. #5
    Status
    Offline
    kelana's Avatar
    Gempak Newbie
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Terengganu,Malaysia.
    Posts
    30
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Quote @mindaradikal View Post
    hahaha..naiz info..suke yang no 4 tu...
    No.1 tu penting X)
    nobody heard me typing

    http://kelana-cinta.blogspot.com/

  7. #6
    Status
    Offline
    gexplode's Avatar
    Gempak SuperStar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    di mana ku berpijak sekarang
    Age
    20
    Posts
    667
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    perghh ingatkan sebab jenayah ke apa benda tadi
    today maybe will be your last breath in the cruel world

  8. #7
    Status
    Offline
    -Mus-'s Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    May 2012
    Location
    syurga yang dinantikan
    Posts
    5,154
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)

    Default

    Quote @apiz View Post
    merepek je semua ni..
    kalau merepek pon bukan semua..ader jgak yg betol kat atas tu
    ForeVer ALoNEz

  9. #8
    Status
    Offline
    kelana's Avatar
    Gempak Newbie
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Terengganu,Malaysia.
    Posts
    30
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Wow....Cantik pic dia~
    nobody heard me typing

    http://kelana-cinta.blogspot.com/

  10. #9
    Status
    Offline
    Shadowmacx's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Selangor
    Posts
    2,316
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)

    Default

    Bukak FB, setting semue private. U Mad Thoo

  11. #10
    Status
    Offline
    Blood_Metalz's Avatar
    Gempak Junior
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    93
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    besaonya font

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •