Close
Login to Your Account


View Poll Results: Broadband Pilihan Di Area Tanjung Malim

Voters
7. You may not vote on this poll
  • U Mobile

    1 14.29%
  • Celcom

    1 14.29%
  • Maxis

    5 71.43%
  • Digi

    0 0%
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16
  1. #1
    Status
    Offline
    Muhammad Hafizi's Avatar
    Gempak Newbie
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Kota Bharu, Kelantan
    Age
    24
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default Perkhidmatan Broadband Di Area Tanjung Malim,Perak (Emergency)

    hello, minta jasa baik viewers, saya ada satu soalan, need the answer a.s.a.p, saya akan menetap di Tanjong Malim, Perak bermula minggu depan untuk urusan kerja (selama 4 bulan), perkhidmatan broadband mana yang paling laju / stabil / sesuai untuk diguna di area tersebut?

    1) Umobile
    2) Digi
    3) Celcom
    4) Maxis

    sila nyatakan sebab mengapa anda memilih provider pilihan anda dan plan broadband yang anda guna (berkaitan dengan area tersebut),

    terima kasih atas jasa baik dan respons anda, :L



  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Age
    2010
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Status
    Offline
    EmO
    EmO's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    (_)/ Rahsia
    Age
    14
    Posts
    14,599
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)

    >Anime Yang Sedang Ditonton<
    WARNING
    Aku Bukan Otai/Pro/Master, Yang Hebat Sangat Tu Kentut Busuk Jugak
    Aku Tak Kacau Korang, Tak Payah Kacau Aku
    Takde Sape Sakit Hati, Semua Happy


  4. #3
    Status
    Offline
    Deepsea's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Kg Kelate
    Posts
    4,495
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Default

    kalau perak kena tunggu orang perak gitau lah...
    saper tahu tolong member kita ni...

  5. #4
    Status
    Offline
    iejax's Avatar
    Gempak Newbie
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    48
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    bro tg malim duduk area mn???
    kena tgk jgk lokasi yg nk tinggal...
    kalo ko duduk d taman bernam baru elakkan pakai celcom...

  6. #5
    Status
    Offline
    Muhammad Hafizi's Avatar
    Gempak Newbie
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Kota Bharu, Kelantan
    Age
    24
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    EmO : sorry bro, aku baru kat sini, x tau pulak x boleh guna huruf besar, dan terima kasih sebab tolong buat poll (x pandai buat), C:
    Deepsea : thanks for dropping by! C:
    iejax : penempatan baru tu berdekatan Majlis Daerah Tanjong Malim, 35900, ada info?

    aku sebenarnya mau pakai Umobile, sebab banyak review kata Umobile paling ok, x pun Digi, cuma aku bimbang kalau x ada line kat area tu, :L

  7. #6
    Status
    Offline
    EmO
    EmO's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    (_)/ Rahsia
    Age
    14
    Posts
    14,599
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)

    Default

    Quote @Muhammad Hafizi View Post
    EmO : sorry bro, aku baru kat sini, x tau pulak x boleh guna huruf besar, dan terima kasih sebab tolong buat poll (x pandai buat), C:
    Deepsea : thanks for dropping by! C:
    iejax : penempatan baru tu berdekatan Majlis Daerah Tanjong Malim, 35900, ada info?

    aku sebenarnya mau pakai Umobile, sebab banyak review kata Umobile paling ok, x pun Digi, cuma aku bimbang kalau x ada line kat area tu, :L
    takpe..
    bagitaw je..
    tak marah pon

    kalau nak check coverage leh pergi kat site BB provider..
    tengok kat coverage BB..

    >Anime Yang Sedang Ditonton<
    WARNING
    Aku Bukan Otai/Pro/Master, Yang Hebat Sangat Tu Kentut Busuk Jugak
    Aku Tak Kacau Korang, Tak Payah Kacau Aku
    Takde Sape Sakit Hati, Semua Happy


  8. #7
    Status
    Offline
    iejax's Avatar
    Gempak Newbie
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    48
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    bro 2 area behrang 2020 dah 2....
    dari segi line xde masalah bro...kaw student line biasa la...
    umobile n digi xpasti coverage kuat x...kalau celcom n maxis ok bro...

  9. #8
    Status
    Offline
    Muhammad Hafizi's Avatar
    Gempak Newbie
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Kota Bharu, Kelantan
    Age
    24
    Posts
    8
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    EmO : terima kasih, aku dah check dah kat BB site, tapi ni aku survey dari pengguna sendiri, sebab kat BB site tu x berapa tepat, C:
    iejax : kesimpulannya, aku x boleh ambik Umobile atau Digi (sebab xde line), dan aku kena pilih Celcom atau Maxis, kau guna yang mana, Celcom or Maxis? terima kasih, kau memang terbaik! :b

  10. #9
    Status
    Offline
    iejax's Avatar
    Gempak Newbie
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    48
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    kalau nk lebih kepastian jgn beli lg...sampai sana servey dlu...xsusah nk servey sana...
    aku pakai maxis jer...sbb hari aku tinggal area proton city...

  11. #10
    Status
    Offline
    TINY TECH's Avatar
    Gempak Newbie
    Join Date
    May 2011
    Posts
    38
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    aku pakai internet upsi je laju gile...klau download movie biasa 3mbs klau premium 12mbs

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •