Close
Login to Your Account


Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Status
    Offline
    alexx's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    6,251
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)

    Default Tak berbaloi nak cantik


    TAK BERKUALITI...kanta lekap yang menyebabkan penglihatan Nabila menjadi kabur.




    KLANG: Gara-gara memakai kanta lekap berwarna jenis murah dan tidak berkualiti, seorang gadis berusia 18 tahun dari Kapar, di sini, kini berdepan masalah penglihatan sehari selepas memakainya.


    Nabila Rosli yang membeli kanta lekap itu dengan RM25 sepasang di Seremban, Khamis lalu, berkata sejurus bangun daripada tidur esoknya, dia tidak boleh melihat apabila kedua-dua mata sakit dan membengkak teruk.


    Kejadian itu turut menyebabkan penglihatan mata pelajar kolej di Seremban itu menjadi kabur selama dua hari.


    Malah, sambutan Aidilfitri yang sepatutnya ceria bertukar muram berikutan dia tidak boleh berjalan jauh disebabkan mata bengkak dan penglihatan kabur.






    sumber:http://www.hmetro.com.my/myMetro/art...cle/index_html



  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Status
    Offline
    fivzal's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    1,329
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    mak aih.. RM25..mmg mndapat ler.. lain kali beli la yg diperakui.. jgn main2 ngan mata.. tu je aset yg kita ade..
    http://www.gempak.org/forum/images/misc/logo.png


  4. #3
    Status
    Offline
    KiuT-MiuT's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    10,833
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    69 Post(s)

    Default

    dia bwk tido ke

  5. #4
    Status
    Offline
    GAME_ON's Avatar
    Gempak Super Hardcore
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Penduduk Tak Tetap
    Posts
    2,531
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    hmm..tak perlu la nak b'kontek lens ni..kn dah kene..tak pasal2 mata dah rosak
    Hi Si Newbie,Sile Tekan Link Yang Ade Kat Signature Aku Tentang Peraturan2 Yang Ade Kat Gempak.org Ni Ok?
    [GAME_ON]---- ----[GAME_ON]

  6. #5
    Status
    Offline
    kemoning's Avatar
    Gempak SuperStar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    USJ - Subang Jaya - Shah Alam - Klang
    Age
    29
    Posts
    682
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)

    Default

    Ikotkan mana2 contact lens tak elok utk mata, sebab solvent dia menghakis lapisan cornea.
    Sampaikan ade doktor cakap kalau selalu pakai contact lens, susah nak buat pembedahan lasik, sebab lapisan cornea dah tak rata terhakis oleh solvent.
    Tapi banyak dak perempuan sekarang suke pakai contact nie, nak nampak cantik la, akibatnye . . .

  7. #6
    Status
    Offline
    hackersfx's Avatar
    Gempak SuperStar
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Bumi
    Posts
    875
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)

    Default

    pakai nak melawa ke memang rabun ni...makulumla umur baru nak naek..pakai spec jer..semoga cepat sembuh..hehehe

  8. #7
    Status
    Offline
    sirvand8ta's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    lupe alamat....
    Posts
    13,418
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)

    Default

    contact lens ni xelok...mata pun perlukan udara gak...tp klu kene tutup dgn contact lens, mmg rosak ler mata...huhu...

  9. #8
    Status
    Offline
    Newbie_Guide's Avatar
    Gempak Junior
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Newbie Guide Administrator
    Age
    23
    Posts
    94
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default



    RM 25 utk contact lens? apasal la dia nak beli yg murah tu...
    xberbaloi... xberkualiti


    kenapa nak pakai contact lens? apa salahnya pakai spek biasa je?
    nak nampak hensem@cantik? why???


    Sekian , Terima Kasih

    Newbie Guide Official Administrator









  10. #9
    Status
    Offline
    fitrah92's Avatar
    Gempak Lover
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    359
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Default

    aku terpaksa pakai,mato ni dah xnampok,camano lah nak jalan nanti,...tp kami pakai contact yg xberkaler yg ade oxygen lg,biasela,mata kami mmg dah lawa tak payah kaler2,meoww!!!

  11. #10
    Status
    Offline
    sharipdol's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    1,507
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    hanya kerana nak nampak CANTIK la neh . haha :D

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •