DAFTAR
Close
Login to Your Account
Page 1 of 11 123 ... Last
Results 1 to 10 of 105
  1. Gempak SuperStar benJI's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    778
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #1


    Gereja ini diberi nama CCC atau Calvary Convention Centre akan siap dibina bersebelahan Bukit Jalil Golf & Country Club berhadapan Anjung Hijau Kondominium. Mula dibina pada tahun 2008.

    Kos untuk membina gereja ini ialah RM100 juta tidak termasuk kos tanah RM35 juta.gereja 6 tingkat dan tercanggih di dunia ini dalam proses untuk disiapkan sekarang. Dengan kapasiti auditoriumnya yang mampu memuatkan 5 ribu orang pada satu-satu masa, maka kawasan sempit ini dijangka akan mengalami kesesakan teruk apabila ia siap nanti.














    The Mission Statement of the Calvary Convention Centre is:

    * To be an inspiration and to benefit all in Malaysia and beyond
    * To be a dynamic and positive influence in our society
    * To care and to share with those who are without hope
    * To equip and train those who desire to serve and help others
    * To declare Godís love and His faithfulness to mankind


    Jangan terkejut setelah gereja ini siap dibina mungkin akan diisi dengan anak2 melayu. Dengan adanya gereja ini, mungkin menggalakkan lagi ramai remaja melayu untuk murtad.

    Perlukah negara MALAYSIA ini dibina sebuah gereja yang sangat besar?? Malah keluasan tapak ini mengalahkan Masjid Jamek Sri Petaling yang boleh dianggap besar dalam Malaysia ini. Apa motif diorang buat gereja sebesar ini?? Korang pikir la sendiri.

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. Gempak Hardcore The Ting Ting's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,588
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #2
    terbesar di dunia tu ~~~

  4. Gempak Hardcore Potato's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    9Gag
    Posts
    1,649
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    #3
    100 juta tuh ... isk2 ape nk jdi lah
    http://www.gempak.org/forum/usersiggy/sigpic34815_11.gif
    - Dont argue with idiots, they will drag u down to their level -
    - Chelsea FC & FC Bayern Munich Supporter. -



  5. Gempak SuperStar MiaMi's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Lari Rumah
    Age
    23
    Posts
    772
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #4
    ****ooooooooooooooooooool

  6. Gempak SuperStar L0rd_N0bunaga's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Owari no Kuni
    Posts
    725
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #5
    edes, mcm2 skarang nih

  7. Gempak Newbie
    Status
    Offline
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    7
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #6
    aku selalu lalu situ kalau gi tengok bola memang tahu tu nak buat gereja tapi tak sangka pulak besar giler..

  8. King Of Gempak mats_85's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Bidor, Perak
    Posts
    5,762
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #7
    apa pasal nak buat yg terbesar kat malaysia lak ???

  9. Gempak Lover remm's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    NEGERI pantai TIMUR..
    Posts
    405
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #8
    uik..so nak wat camne skunk?? makin rmai la remaja mkelayu murtad..

  10. Gempak Lover matlap's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Dlm Processor
    Posts
    444
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #9
    najib...najib....korek lubang tanam sendiri la wei...adddooi!

  11. Gempak SuperStar benJI's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    778
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #10
    murtad tu hanya andaian ak je..
    jangan slh phm lak.
    ak bkn tuhan or ulamak pun nak tentu org tu murtad ke tak
    heh.

Page 1 of 11 123 ... Last

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List