Close
Login to Your Account


Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 41 to 44 of 44
  1. #1
    Status
    Offline
    Neo
    Neo's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Hatnyai Jual Body
    Age
    21
    Posts
    1,013
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)

    Default Kenyataan Yang Tidak Masuk Akal Ustazah Mashitah



    Aku sampai sekarang sukar nak mempercayai ustaz mashitah neh berubah 360% sejak terlibat dalam politik umno. Sukar. Susah. Mustahil. Sebab dulu dia bukan macam neh. Aku cukup suka dengar ceramah2 dia time sekolah dulu. Bila dah selalu dengar ceramah2 dia dan sering mengikuti program2 dia kat tv, kita akan jadi sayang pada penceramah tersebut, lazim.


    Jadi bila kita dah rasa sayang pada dia, kalau tiba2 dia melakukan hal yang salah kita akan rasa heyy apa dah jadi pada dia? Apakah dia boleh berubah kembali? Apakah ada ruang untuk dia pulang ke pangkal jalan? Ataupun kita hanya perlu caci maki dia?

    Clueless. Dia semakin jauh dan jauh. Dan itupun kerana sifat politik dia telah berjaya mengatasi akal agama dia. Ustazah Mashitah neh bukan orang yang biasa2. Dia orang yang cukup pandai agama. Mahir bab hukum. Antara ustazah yang mempunyai kecantikan dan kepandaian dan itupun seiringan. Tetapi once dia menjebakkan diri dalam politik umno, dia bukan seperti dulu.

    Sesuatu yang sangat menyedihkan sebenarnya. Dia telah menghancurkan ahti dan pengikut2 setia dia. Dia telah pergi terlalu dalam sehingga tidak tahu membezakan apa yang salah dan betul. Dia telah hanyut di bawa arus politik. Jika tidak masakan mungkin statement seperti kat atas neh boleh terkeluar?

    Statement fitnah dia terhadap pas telah dipadam tanpa membuat kenyataan maaf, dan kini dia buat satu lagi statement yang jelas tidak mencerminkan hal sebenar. Najib? Moderate? Contohi Rasullulah SAW? Harussani pun gelak aku rasa. Tapi tak dinafikan dia mungkin gelak dalam ahti sebab kalau gelak terang2 kang kena buat statement penafian pula. Bai.



    Neo: Cam Harem Je Statement ni





    http://www.facebook.com/BzMalaysians



  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Age
    2010
    Posts
    Many
     

  3. #41
    Status
    Offline
    zalhamz1's Avatar
    Gempak Senior
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    187
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Setiap org ada pendaptnya tersendiri so............faham2laa

  4. #42
    Status
    Offline
    hagane93's Avatar
    Gempak SuperStar
    Join Date
    May 2011
    Location
    alor setar
    Age
    21
    Posts
    519
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    aku kenal keluarga dr mashitah nih
    mmg kuat agama
    tapi mai masuk politik jer abih



  5. #43
    Status
    Offline
    MaShaBle's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Pelarian
    Posts
    1,293
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    aku p0n da muak ngn dia ni...

  6. #44
    Status
    Offline
    fivzal's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    1,329
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    bila diri dh dibeli oleh politik.. mcm ni lah jd nye...
    http://www.gempak.org/forum/images/misc/logo.png


Page 5 of 5 FirstFirst ... 345

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •