DAFTAR
Close
Login to Your Account
Page 1 of 3 123 Last
Results 1 to 10 of 26
  1. EmO
    King Of Gempak EmO's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    (¬_¬)/¯ Rahsia
    Age
    14
    Posts
    14,599
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    #1



    Boon Siew Honda telah memperkenalkan motosikal baharu bersesaran 125cc yang diberikan nama Honda Future Helmet-In. Walaupun nama ‘Helmet-In’ di belakangnya agak pelik, namun itu adalah pengenalan paling mudah tentang kemampuan motosikal tersebut untuk menyimpan sebuah helmet bermuka penuh di bawah pelana tempat duduknya dengan kemas, salah satu ciri yang cukup praktikal untuk pemiliknya.

    Honda Future Helmet-In turut menampilkan pelbagai ciri lain yang menarik, antaranya seperti tangki minyak dengan muatan seluas 5.6 liter yang membolehkan perjalanan sejauh 338 km dilakukan tanpa pengisian semula, tempat duduk lebih lebar untuk lebih keselesaan, sistem kunci berganda untuk lebih keselamatan, serta ciri penting dan sporty brek cakera belakang.



    Tiga varian akan ditawarkan, di mana varian utama dilengkapi brek cakera depan dan belakang dengan roda sporti, sementara varian kedua dilengkapi brek cakera depan sahaja namun dengan roda sporti, sementara varian ketiga dilengkapi brek cakera depan dengan roda jejari biasa. Tiga warna menarik tersedia untuk pilihan iaitu Merah Euforia Metalik, Hitam Mutiara Magelanik, dan Jingga Merjan Metalik.

    Menurut Boon Siew Honda, motosikal baharu Future Helmet-In ini menggunakan enjin generasi baharu dengan lebih prestasi untuk melakukan perjalanan jarak jauh, di samping penggunaan petrol yang menjimatkan pada kadar 60.3 km/l (338 km setangki penuh). Jika kenyataan itu benar, motosikal ini pasti menjadi pilihan terbaik untuk mereka yang suka menunggang jauh untuk balik ke kampung.



    Harga rasmi Honda Future Helmet-In ini masih belum didedahkan. Bagi yang berminat, mungkin anda boleh melakukan tinjauan di setiap wakil pengedar sah Boon Siew Honda esok untuk mendapatkan maklumat berkaitan harga, dan mungkin bersedia untuk membuat tempahan.

    # harga di Honda Impian Shop dah nak cecak 6k OTR..


    >Anime Yang Sedang Ditonton<
    WARNING
    Aku Bukan Otai/Pro/Master, Yang Hebat Sangat Tu Kentut Busuk Jugak
    Aku Tak Kacau Korang, Tak Payah Kacau Aku
    Takde Sape Sakit Hati, Semua Happy


  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Age
    2010
    Posts
    Many
     

  3. Gempak Junior
    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Infront Of Falcon Northwest Lappy :)
    Posts
    98
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #2
    kan bes klau hnda wat moto 150cc ke...asyik 110 below je.......btw hnda mmg brand trbaik

  4. Gempak Junior
    Status
    Offline
    Join Date
    May 2011
    Posts
    75
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #3
    kan baguih kalu model ni fuel injection

  5. Gempak Lover qusairi's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    312
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #4
    huhu..kite mampu pakai beskal jer..


  6. Gempak Junior
    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Infront Of Falcon Northwest Lappy :)
    Posts
    98
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #5
    Quote @qusairi View Post
    huhu..kite mampu pakai beskal jer..
    mampu beskal jer o xde lesen??..

  7. SOL BADGUY
    Guest
    #6
    enjin honda mau jual mahal woooo.....sebab tu ramai 'kutu nyamun' suka 'tibai' moto honda

  8. Gempak Hardcore WestFerdy's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Rumah la...... :D
    Posts
    1,503
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #7
    tempat helmet 2, baik aku jadikan tempat sayur kalau x muat dalam bakul

  9. Gempak Hardcore Quickie's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    ♥ Penang
    Posts
    1,653
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #8
    Quote @WestFerdy View Post
    tempat helmet 2, baik aku jadikan tempat sayur kalau x muat dalam bakul
    mau x layu sayur tu

  10. Gempak Hardcore alexanderfaiz's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    orang ipoh paling hot..
    Posts
    1,267
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #9
    woo...klu ak xde LC,kompom ak sebat satu ni...mmg tbaek utk ak ni..hlmet smpan dlm seat, mmg slamat la...sempoi arh~
    Jejaka Paling Kacak dalam Gempak.org

  11. EmO
    King Of Gempak EmO's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    (¬_¬)/¯ Rahsia
    Age
    14
    Posts
    14,599
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    #10
    Quote @~{*PriNcE*}~ View Post
    kan bes klau hnda wat moto 150cc ke...asyik 110 below je.......btw hnda mmg brand trbaik
    honda CBR @ rabbit kan ade..ade je orang guna sampai sekarang walaupun production dah stop

    Quote @RobinVanBesi View Post
    kan baguih kalu model ni fuel injection
    FI?
    kalau rosak bro taw ke kedai mana boleh repair model motor FI?
    tu FZ berapa ramai pomen taw nak godek Fuel Injection system dia
    kebanyakan pomen taw pasal carb je..
    kalau antar kat pomen bertauliah memang poket kene tebal..

    kat Thai dengan Indo cukup la banyak pengguna FI nie mengadu kat pengeluar pasal defect FI..
    bukan BSH tanak keluarkan FI kat sini..tapi sebab bajet, aftermarket service..
    sebab dorang dah sakit telinga terima aduan kat negara sebelah..

    >Anime Yang Sedang Ditonton<
    WARNING
    Aku Bukan Otai/Pro/Master, Yang Hebat Sangat Tu Kentut Busuk Jugak
    Aku Tak Kacau Korang, Tak Payah Kacau Aku
    Takde Sape Sakit Hati, Semua Happy


Page 1 of 3 123 Last

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List