DAFTAR
Close
Login to Your Account
Page 3 of 3 First 123
Results 21 to 29 of 29
  1. Gempak Newbie krol8708's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    kuching, Sarawak
    Age
    26
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Age
    2010
    Posts
    Many
     

  3. Gempak Junior evaXD's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    lost world
    Posts
    81
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #21
    dari perhabis duit nak modi baik upgrade superbike terus..

  4. King Of Gempak Ken.Jiez's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Di Bumi Allah Yang Indah Ini
    Posts
    8,317
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    #22
    wat class,spring clas racing,cam racing,block size besar,rantai 420, spoket 30 or 28 (tgk kemampuan enjin) n spoket depan bape dah aku x ingat,cab rxs n koil plug.. x pun tukar bearing racing kat gearbox n gradshap... kalo nk bikin smp sakit kepala la beli gradshap ex5 class1 sumbat kat ex5 dreams n kene bikin la sket.. bleh la 140km ke ats.. da x lame x main moto.. citer yg dlu2 je.. skh pkai lc dah


    pakai yg ex5 claas1 - cube ko bandingkn dgn crankshft ex5 dream dgn ex5class,besar lg ex5 class 1.. lg besar lg pikap..


    pakai gear box racing pd gear3 n gear 4 je cukup


    cab rxs minjet 90










    bearing racing ko pakai kat gearbox n cranshaft

    * magnet ko mesin cikit je,tp bile ko dah mesin mgnet tu ko kene mesin skali ngn mangkuk class,biar berat same balance,kalo x nnti cranshafl ko bengkok..

    dlu aku pkai honda c70,cranshaft c90 honda fame,pkai block ex5 tp sarungnye kriss,head ex5,cab rxs tu pn da blh mkn ex5 class1 stendet n ex5 biase,kalo nk bandingkan aku pkai spotrim kat moto ag berat.. tu pn stendet modi, apesal moto TT sume da racing ex5stendet blh potong ag,try tgk brg elektronik mest ade yg x ngam..
    Last edited by Ken.Jiez; 23-09-2012 at 07:03 PM.
    <a href=http://i.imgur.com/kwvo2JC.gif target=_blank>http://i.imgur.com/kwvo2JC.gif</a>

  5. Gempak Newbie
    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #23
    tkar road 125.gne block 110 56..bearing enjin gne la yg power sikit.gear box gne yang reacing.lepastu gear box ye hantar buat sikit.
    head korek sikit kat lubang atas dgn bawah.klau nk lg power gne la head 4 or 3 valve.

  6. Gempak Newbie
    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #24
    ape beza ye spoket 420 dgn 428.?

  7. Gempak Newbie
    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    4
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #25
    Quote @akmal_8632 View Post
    SLM..EX5 CLASS1 DH BKIN GRANSAFT WAVE125, KELAS TAGAN, KABRTA KRISS, CAM UMA ,BLOK 53MM N SPKIT 30 15..NPE XDPT PGI..DPT PG 130 KM..MOTO GEGAR
    tkar la spoket kecik sikit..standrd boleh la pakai 30 15.racing mane la boleh..pakai 28 15..

  8. A-H
    Gempak Super Hardcore A-H's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    LosT iN ImaGinati0N
    Posts
    3,254
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #26
    ko race la nga mamat tayar pancit ke, abis minyak ke
    mst moto ko y laju

    !!!!Hamba Orang Kampung!!!!

  9. King Of Gempak Ken.Jiez's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Di Bumi Allah Yang Indah Ini
    Posts
    8,317
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    #27
    Quote @adam boy View Post
    ape beza ye spoket 420 dgn 428.?
    spoket ke size rantai moto




    Quote @adam boy View Post
    tkar la spoket kecik sikit..standrd boleh la pakai 30 15.racing mane la boleh..pakai 28 15..
    30-15 ex5 stendet pn xlarat nk bw.. kalo yg dah bikin pn dah boleh 30-15 sbenarnye,kalo 28 cume nk cari long top je,kene tgk ko modi cmne n spoket pn kene seting la utk moto ko blah lg.. terpulang resepi masing2 laa.. aku x expert sgt psl ex5,tp aku pkai honda c70 je dlu,pkai resepi tu jugak..


    tp kalo nk di banding kan dgn soalan TT,ex5 1997.. tu first model punye ex5.. kalo nk banding dgn ex5 dreams mmg sakit la.. ex5 dreams body ringan.. kalo x silap aku la
    Last edited by Ken.Jiez; 12-11-2012 at 05:13 PM.
    <a href=http://i.imgur.com/kwvo2JC.gif target=_blank>http://i.imgur.com/kwvo2JC.gif</a>

  10. Gempak Newbie
    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #28
    mane nak beli crankshaft ex5class??

  11. Gempak Newbie
    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #29
    Quote @krol8708 View Post
    bnyk part aq dh tukar.. aq rasa dh overspend duit kat moto aq nie dgn part racing tp msh gk slow.. mtk pendapt ckit?? plss..
    Motor class 1 aq boleh sapai speed 140km/h Saya tak modi ape2 pun.saya guna semua standard ..saya buka angin je dan servis 2bulan sekali

Page 3 of 3 First 123

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List