Close
Login to Your Account


Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    Status
    Offline
    luqman ben10's Avatar
    Gempak Newbie
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default modified ex5 kurang umpph !

    , otai2 dsna tlog brikan tunjuk ajar psal cepai aku yg kurang umph ! moto baru overhaul, siap upgrade..antaranya ialah :-

    * block tokahi 57mm, head dia potog mcm magkuk maggi tuh (pomen kedai yg buat, aku xbrpa thu sgt, dia kata kurag consumption katanya)
    * tarok hicam s4, ad bnyi tapet agak kuat ah, naik cuak tp org kata tu normal je
    * spocket 14 34
    (pasal carb, mmg nk tarok ts 125 tp kemudian la, modai bnyak nk kuar pkai carb nih)

    tu saja yg aku buat.meter lekat 100kmh je kira mmg bole la..110kmh tu tgok keadaan jgak la.. plig tggi bole pegi 120kmh tu pn turun bukit je..wadoh
    aku rasa moto stndet aq dlu pn bgus g spoket stndet (14 36) pn bole dpat 120kmh. tp pickup dia naek ckit la dr stndet.. harap otai2 bole kasi cdgan apa yg perlu aku buat.

    (minta tlog la yg komen2 tu yg mahir psal modifikasi motosikal nih)



  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Status
    Offline
    basyari's Avatar
    Gempak Junior
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    53
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    wat jhanam je to bro...laju leh laju tp nnt ko lak muak asyik anta repair mto ko..

  4. #3
    Status
    Offline
    FLIZZIE's Avatar
    Gempak Lover
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    428
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    xmain 4 stroke lah kawan...main 2 stroke jer...rxz..

  5. #4
    Status
    Offline
    treycroe's Avatar
    Gempak Senior
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    204
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    klu moto overhaul stndrd la performance engine kurng..yg pntg brg ori material pn lg bgus..piston dh bsr carb pn kn la bsr..block racing yg ak tau stakt ni shark plng ok

  6. #5
    Status
    Offline
    tahu's Avatar
    Gempak Senior
    Join Date
    May 2010
    Posts
    103
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Quote @luqman ben10 View Post
    , otai2 dsna tlog brikan tunjuk ajar psal cepai aku yg kurang umph ! moto baru overhaul, siap upgrade..antaranya ialah :-

    * block tokahi 57mm, head dia potog mcm magkuk maggi tuh (pomen kedai yg buat, aku xbrpa thu sgt, dia kata kurag consumption katanya)
    * tarok hicam s4, ad bnyi tapet agak kuat ah, naik cuak tp org kata tu normal je
    * spocket 14 34
    (pasal carb, mmg nk tarok ts 125 tp kemudian la, modai bnyak nk kuar pkai carb nih)

    tu saja yg aku buat.meter lekat 100kmh je kira mmg bole la..110kmh tu tgok keadaan jgak la.. plig tggi bole pegi 120kmh tu pn turun bukit je..wadoh
    aku rasa moto stndet aq dlu pn bgus g spoket stndet (14 36) pn bole dpat 120kmh. tp pickup dia naek ckit la dr stndet.. harap otai2 bole kasi cdgan apa yg perlu aku buat.

    (minta tlog la yg komen2 tu yg mahir psal modifikasi motosikal nih)
    *cam IKK RM60.00
    *spoket 15-34 RM28.00
    *head API RM60.00
    *kaburator TS RM110.00 <---x bape elok la tp boleh je nak pakai
    dah ok dah klu nak buat motor hari2 naik klu mcm nie boleh dapat 130-140kmh dah klu pandai setting la

    xmain 4 stroke lah kawan...main 2 stroke jer...rxz..



    2 stroke bkn laju la br0 bunyi je bising
    [SIGPIC][/SIGPIC]



  7. #6
    Status
    Offline
    ray amp's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    atas bukit
    Posts
    1,337
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    ex5 zaman bile nie, dah buat pun 100kmj je, kalau boleh bro, guna barang ori yang berkualiti masa nak upgrade
    cari pomen yang berkebolehan, kalau sampai dah bunyi tapet alamatnya motor bro tak panjang la umurnya
    kalau boleh fokuskan bahagian enjin, kena tanya pakar yang berpengalaman je


    Kelajuan itu membunuh
    Ingatlah orang yang tersayang
    Kata-Kata Yang Lembut Mampu Melembutkan Hati Sekeras Batu, Tetapi Kata-Kata Yang Kasar Boleh Mengeraskan Hati Yang Lembut Bak Sutera.


  8. #7
    Status
    Offline
    DiJiTAL's Avatar
    Gempak Junior
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    On The Earth
    Posts
    87
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Quote @luqman ben10 View Post
    , otai2 dsna tlog brikan tunjuk ajar psal cepai aku yg kurang umph ! moto baru overhaul, siap upgrade..antaranya ialah :-

    * block tokahi 57mm, head dia potog mcm magkuk maggi tuh (pomen kedai yg buat, aku xbrpa thu sgt, dia kata kurag consumption katanya)
    * tarok hicam s4, ad bnyi tapet agak kuat ah, naik cuak tp org kata tu normal je
    * spocket 14 34
    (pasal carb, mmg nk tarok ts 125 tp kemudian la, modai bnyak nk kuar pkai carb nih)

    tu saja yg aku buat.meter lekat 100kmh je kira mmg bole la..110kmh tu tgok keadaan jgak la.. plig tggi bole pegi 120kmh tu pn turun bukit je..wadoh
    aku rasa moto stndet aq dlu pn bgus g spoket stndet (14 36) pn bole dpat 120kmh. tp pickup dia naek ckit la dr stndet.. harap otai2 bole kasi cdgan apa yg perlu aku buat.

    (minta tlog la yg komen2 tu yg mahir psal modifikasi motosikal nih)
    moto dh byk buat tu..
    tp bro pkai carb stendet ex5 ke?
    mmg susah nk pegi..
    ex5 ni pkai carb kriss pun dh ok..
    top speed bro enjin mengerang x?

    moto kriss100 aku (enjin sme dgn ex5 dream)..
    cuma letak blok 53mm,carb TS125,spring klac racing a.k.a jek klas pun bleh dpt 140-145km/h


  9. #8
    Status
    Offline
    saf_wan's Avatar
    Gempak Newbie
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    kalo korang nk modified cepai giler2,bukak page nie http://www.facebook.com/pages/Kecik-...40896972591960

  10. #9
    Status
    Offline
    WestFerdy's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Rumah la...... :D
    Posts
    1,503
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    moto aku jnis ex5 drem.. dah ubah suai sikit arr, antaranya aku sumbat block racing 53,high cam ikk,spring racing 2 ketul je, 2 lagi strand nya, n cab aku pkai ts 125.. ok arr pki moto 2 g kerja smpi skrang ni.. meter senang je dpat 120km/j..tapi aku tahu moto ni leh p jauh gi.. sebab belum pulas minyak sampai abis..coz target aku ubah suai moto ni cuma nak cecah 120km/j je...x nak bawak lebih dari 2.. takut aku bawak laju2 sangat. sporket aku pkai 14 - 33. naik bukit memang down le kalau guna gear 4 masa balik kampung.. tpi kat leburaya layanzzz...

  11. #10
    Status
    Offline
    ex5jmj's Avatar
    Gempak Newbie
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    assalamualaikum sy pakai ex5,,klau pakai rim18 nak pakai spoket brape???nak main top

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •