DAFTAR
Close
Login to Your Account
Page 1 of 4 123 ... Last
Results 1 to 10 of 35
  1. Gempak Newbie
    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. Gempak Hardcore ray amp's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    atas bukit
    Posts
    1,337
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #2
    ikut pandangan aku la

    wave 125x
    • body lawa berbanding wave s bagi sesetengah orang.
    • maintenance murah dan mudah didapati berbanding dengan suzuki.
    • honda memang terkenal dengan sifat yang save minyak
    • top speed lebih kurang 100-110 km/h
    • harga dalam 5+++.++, kalau beli kat penang or belah utara maybe murah sikit sebab kilang boon siew kat penang, caj kos penghantaran serta keuntungan tidak begitu mencekik darah.

    shogun 125
    • maintenance mahal dan sukar didapati kerana barang yang digunakan ori from japan.
    • jarang mengalami masalah enjin yang ketara kerana barang enjin original.
    • ada balancer enjin, untuk enjin lebih senyap dan tak gegau, boleh try google.
    • pencuri tidak begitu berminat dengan motor nie.
    • harga bergantung pada jenis samaada RR or SP [klac tangan], lebih kurang dengan honda atas.
    • top speed lebih kurang macam honda atas je, tu pu nasib baik.
    • shogun axelo maybe lagi murah dari shogun lama, bergantung pada kedai motor yang anda pergi.
    Kata-Kata Yang Lembut Mampu Melembutkan Hati Sekeras Batu, Tetapi Kata-Kata Yang Kasar Boleh Mengeraskan Hati Yang Lembut Bak Sutera.


  4. King Of Gempak SchzPutra's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    "What U Give U Get Back"
    Posts
    19,536
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    #3
    wave la bro

    http://3.bp.blogspot.com/-Issgg51LEpc/UPDeXfqpiRI/AAAAAAAABr0/gitAf6kEkIk/s320/thanks.gif

  5. Gempak Newbie
    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #4
    ramai jugak member2 cadangkan honda. tapi kalau top speed 100-110, macam tak berape best je

  6. Gempak Senior alarma's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    184
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #5
    Quote @hahaRhys View Post
    ramai jugak member2 cadangkan honda. tapi kalau top speed 100-110, macam tak berape best je
    nak laju byk aspek ko kna tgk
    1) enjin baru..mst blh blah pya
    2) jnis rim,taya n suspension..(oso kereta pun sama efeknya)
    3) berat badan ko.. kalo bam bam..mahap la nk dpt speed tu...

    nak save miyak tp laju..??? payah kot....kalo bajet lebih amek lc lah..laju dh tntu laju....

  7. Gempak Newbie
    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #6
    Quote @alarma View Post
    nak laju byk aspek ko kna tgk
    1) enjin baru..mst blh blah pya
    2) jnis rim,taya n suspension..(oso kereta pun sama efeknya)
    3) berat badan ko.. kalo bam bam..mahap la nk dpt speed tu...

    nak save miyak tp laju..??? payah kot....kalo bajet lebih amek lc lah..laju dh tntu laju....
    lc mahal sangat. lagipun yang baru punya lc ramai kata tak macam lc first edition. antara wave dengan shogun je mampu skrg.

  8. Gempak Senior alarma's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    184
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #7
    Quote @hahaRhys View Post
    lc mahal sangat. lagipun yang baru punya lc ramai kata tak macam lc first edition. antara wave dengan shogun je mampu skrg.
    amek Honda....santek,jimat, laju so so....hot cake...panassss......awasi slu...
    aku dlu pkai cepai je...jimat mmg lah...la ni gna legend Z..pn ok jgk..laju?? trbaek...

  9. Gempak Lover luziro88's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    455
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #8
    Quote @ray amp View Post
    ikut pandangan aku la

    wave 125x
    • body lawa berbanding wave s bagi sesetengah orang.
    • maintenance murah dan mudah didapati berbanding dengan suzuki.
    • honda memang terkenal dengan sifat yang save minyak
    • top speed lebih kurang 100-110 km/h
    • harga dalam 5+++.++, kalau beli kat penang or belah utara maybe murah sikit sebab kilang boon siew kat penang, caj kos penghantaran serta keuntungan tidak begitu mencekik darah.
    shogun 125
    • maintenance mahal dan sukar didapati kerana barang yang digunakan ori from japan.
    • jarang mengalami masalah enjin yang ketara kerana barang enjin original.
    • ada balancer enjin, untuk enjin lebih senyap dan tak gegau, boleh try google.
    • pencuri tidak begitu berminat dengan motor nie.
    • harga bergantung pada jenis samaada RR or SP [klac tangan], lebih kurang dengan honda atas.
    • top speed lebih kurang macam honda atas je, tu pu nasib baik.
    • shogun axelo maybe lagi murah dari shogun lama, bergantung pada kedai motor yang anda pergi.
    setuju dgn ko...selain tu, aku rasa suzuki axelo lebih nilai dari wave...wave mahal sgt..tapi spec basic...
    klu beli suzuki, dapat disc brake belakang, dgn absorber jenama showa (honda punya cap ayam je..lembut)..

    klu top speed plak, klu nak laju, dua2 x laju..wave 125 punya enjin karektor pikap dari 'low' ke 'mid' end...axelo pun lemau jugak nak sampai top..
    sebab direka untuk penjimatan minyak..
    klu nak moto honda yang pikap n laju, amek wave 110 @ wave dash....enjin lagi baru dari wave 125..jadi tork kuat dari wave 125..
    intel userô
    kalau tacing jangan berforum

  10. Gempak Newbie
    Status
    Offline
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    9
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #9
    oo ok2. thanks korang.

  11. King Of Gempak sirvand8ta's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    lupe alamat....
    Posts
    13,502
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    #10
    amik jek honda...bawak laju2 pun kene saman pun 300 gak...xberbaloi...hehe...

Page 1 of 4 123 ... Last

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List