Close
Login to Your Account


Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    Status
    Offline
    botak76's Avatar
    Gempak Lover
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Kuantan, Pahang
    Age
    37
    Posts
    304
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default [Pertanyaan] Honda Wave 125X Ultimo vs Honda Wave 110

    salam n sejahtera warga gempak,
    aku nak beli moto salah 1 di atas,
    dari segi aku tgk kat youtube cam x berbaloi jer wave 125x hanya leh lari 150km,
    berbanding wave 110 leh lari 140km, tp mungkin ada lg yg aku x tau mungkin korang tau,
    minta bg pendapat, tq warga gempak


    vs





  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Age
    2010
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Status
    Offline
    Blackzham's Avatar
    Gempak Newbie
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    15
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    meter moto skung bkan bole caye sngat...beli cc besau trus xyah pk2 nak modi

  4. #3
    Status
    Offline
    botak76's Avatar
    Gempak Lover
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Kuantan, Pahang
    Age
    37
    Posts
    304
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    kawe bukan nak sgt moto laju, bwk pon dlm 100km jer, cuma sekurang2nya berbaloi duit kawe beli, skrg nie pakai moto ex5dream dah 7thn xde masalah sgt, cuma nak pakai model baru lak, ex5 kawe leh cecah 120km standard, spoket 15-36 , lagenda leh cucuk...

  5. #4
    Status
    Offline
    EmO
    EmO's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    (_)/ Rahsia
    Age
    14
    Posts
    14,599
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)

    Default

    kalau nak beli motor..jangan tengok top speed je..
    tengok penggunaan minyak, harga barang sparepart, sparepart senang ke nak dapat, ape teknologi motor tu ade..
    kalau nak ikotkan laju memang parah la minyak abis cam air liur je..
    meter motor bukan leh percaya sangat..ralat lain2..kalau nak betul2 test speed gune gps..
    lc ketuk meter pon gps baru 130+-kmh

    aku bekas pengguna wave RS tu sebelum terbang jadi superman..
    top kalau ikot meter leh dapat 130+-kmh kalau gune tayar stendet, bukak air filter, ejos perang..

    kalau bandingkan top memang 125cc lagi laju dari 110cc..

    >Anime Yang Sedang Ditonton<
    WARNING
    Aku Bukan Otai/Pro/Master, Yang Hebat Sangat Tu Kentut Busuk Jugak
    Aku Tak Kacau Korang, Tak Payah Kacau Aku
    Takde Sape Sakit Hati, Semua Happy


  6. #5
    Status
    Offline
    KiuT-MiuT's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    10,833
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    69 Post(s)

    Default

    kalau nak laju, nak yg boleh cucuk legend, cucuk LC, cucuk ex5 beli la moto ni



    konfem cucuk men cucuk x jadi masalah...

  7. #6
    Status
    Offline
    botak76's Avatar
    Gempak Lover
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Kuantan, Pahang
    Age
    37
    Posts
    304
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Quote @~[ aDiK ]~ View Post
    kalau nak laju, nak yg boleh cucuk legend, cucuk LC, cucuk ex5 beli la moto ni



    konfem cucuk men cucuk x jadi masalah...
    erm bukan masalah nak cucuk, nak beli moto tu sekurg2nya berbaloi belanja, xde la maknanya kawe letak gambo moto tu 2, baik kawe beli kancil second panas pon x kena... ada member ckp moto wave 125x cam x berbaloi ngan cc dia x laju n wave 110 cc kecik lg laju, wave 125x = 150km/ wave 110 = 140km... itu kat utube ckp... nak tau gak member gempak camne lak... berbaloi2

  8. #7
    Status
    Offline
    EmO
    EmO's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    (_)/ Rahsia
    Age
    14
    Posts
    14,599
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)

    Default

    Quote @botak76 View Post
    erm bukan masalah nak cucuk, nak beli moto tu sekurg2nya berbaloi belanja, xde la maknanya kawe letak gambo moto tu 2, baik kawe beli kancil second panas pon x kena... ada member ckp moto wave 125x cam x berbaloi ngan cc dia x laju n wave 110 cc kecik lg laju, wave 125x = 150km/ wave 110 = 140km... itu kat utube ckp... nak tau gak member gempak camne lak... berbaloi2
    nak banding top..banding motor same cc..
    kalau banding camtu same la banding speed kancil dengan myvi..
    aku taip takde orang nak baca..

    nak berbaloi2 amik 135LC 2nd..outmeter senang je..
    jangan caye meter motor..masing2 ade ralat..meter pon leh adjust bagi ringan @ berat bacaan..sekian..

    >Anime Yang Sedang Ditonton<
    WARNING
    Aku Bukan Otai/Pro/Master, Yang Hebat Sangat Tu Kentut Busuk Jugak
    Aku Tak Kacau Korang, Tak Payah Kacau Aku
    Takde Sape Sakit Hati, Semua Happy


  9. #8
    Status
    Offline
    ajim's Avatar
    Gempak Lover
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    tanah melayu je
    Posts
    462
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)

    Default

    honda dash jer.. hahaha

    had regahu decana lupa had hatu tabernya lupa

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •