Close
Login to Your Account


Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    Status
    Offline
    kamaldkm's Avatar
    Gempak Newbie
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    39
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default apa masalah bila laptop jadi hang atau skrin gelap bila sedang guna ?

    laptop saya kadang-kadang akan hang jadi gelap selalunya bila saya sedang tengok nak kata sebab overgeat kadang-kadang saya guna berjam main game tak ada masalah tapi benda ni selalu terjadi bila saya main movie dan benda ni mula terjadi selepas saya format laptop saya selepas terkena virus dan laptop saya jenis dell inspiron 14.



  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Posts
    Many
     

  3. #2
    Status
    Offline
    EmO
    EmO's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    (¬_¬)/¯ Rahsia
    Age
    14
    Posts
    14,599
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)

    Default

    lepas format tu elok tak main game?
    dah update directx?
    guna player ape nak play movie tu..
    OS?

    >Anime Yang Sedang Ditonton<
    WARNING
    Aku Bukan Otai/Pro/Master, Yang Hebat Sangat Tu Kentut Busuk Jugak
    Aku Tak Kacau Korang, Tak Payah Kacau Aku
    Takde Sape Sakit Hati, Semua Happy


  4. #3
    Status
    Offline
    luq_haqem's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    May 2010
    Posts
    16,327
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)

    Default

    Quote @Jambu View Post
    lepas format tu elok tak main game?
    dah update directx?
    guna player ape nak play movie tu..
    OS?

    aku ase cam ader kaitn ngn aper y kockp tuh...directx...install ler bro..
    Ok Ok Ok saya tahu saya lelaki yang kacak, Terima Kasih sebab bukak signature nih

  5. #4
    Status
    Offline
    sharipdol's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    1,507
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    try tgk kat battery resolution . . . tgk kat screen brightness . . .

  6. #5
    Status
    Offline
    The Ting Ting's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,586
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    pening lak aku nga bahasa ko..rofl..
    main game ok ek..directx ok la tu..
    tgk muvie,xkan sampai nak overheat kot,len la tgk muvie biru..lol
    codec ok cz ko boleh tgk movie kn..
    so aku rase,mungkin screen saver je tu kot..try ko xpayah wat screen saver..
    tak pun sleeping time.laptop biasa la bnda2 macam ni cz nak save bateri..xleh idle sikit,tros padam..so,try setting kat situ,then respon here :)

  7. #6
    Status
    Offline
    ApaiSkema's Avatar
    Gempak Senior
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Kedah,Malaysia
    Age
    22
    Posts
    114
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    tgk movie guna ape?

  8. #7
    Status
    Offline
    ahoyhoi's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    nevada
    Posts
    6,581
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    klu warranty ade, elok service...klu x jual jew
    laptop skrg spec x elok
    cpt rosak

  9. #8
    Status
    Offline
    kamaldkm's Avatar
    Gempak Newbie
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    39
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Quote @The Ting Ting View Post
    pening lak aku nga bahasa ko..rofl..
    main game ok ek..directx ok la tu..
    tgk muvie,xkan sampai nak overheat kot,len la tgk muvie biru..lol
    codec ok cz ko boleh tgk movie kn..
    so aku rase,mungkin screen saver je tu kot..try ko xpayah wat screen saver..
    tak pun sleeping time.laptop biasa la bnda2 macam ni cz nak save bateri..xleh idle sikit,tros padam..so,try setting kat situ,then respon here :)
    saya dah matikan semua screen dan time sleep tu saya dah offkan tapi masih ada masalah ni lagi
    Last edited by kamaldkm; 20-06-2011 at 01:16 PM.

  10. #9
    Status
    Offline
    The Ting Ting's Avatar
    Gempak Hardcore
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1,586
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)

    Default

    Quote @kamaldkm View Post
    saya dah matikan semua screen dan time sleep tu saya dah offkan tapi masih ada masalah ni lagi
    mungkin player yg prob tu.try pakai player lain lak..

  11. #10
    Status
    Offline
    EmO
    EmO's Avatar
    King Of Gempak
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    (¬_¬)/¯ Rahsia
    Age
    14
    Posts
    14,599
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)

    Default

    tuan rumah tak cakap pon guna player ape lagi
    directx bulan berapa..sure ke latest

    >Anime Yang Sedang Ditonton<
    WARNING
    Aku Bukan Otai/Pro/Master, Yang Hebat Sangat Tu Kentut Busuk Jugak
    Aku Tak Kacau Korang, Tak Payah Kacau Aku
    Takde Sape Sakit Hati, Semua Happy


Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •