DAFTAR
Close
Login to Your Account
Results 1 to 6 of 6
  1. Gempak Newbie tadoc's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    atas bumi bawah langit
    Posts
    47
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #1
    Salam,

    saya nak tanya, pc saya windows 7 64 bit... boleh ker saya connect printer hp laserjet p2015 kat komputer lagi satu yang guna os windows xp 32 bit???

    mintak tolong ajar kawan2....



    daa....

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Join Date
    Always
    Location
    Advertising world
    Posts
    Many
     

  3. Gempak Senior HuzaimY™'s Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Alam Maya.
    Posts
    207
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #2
    boleh connect... asalkan ade driver..
    Last edited by HuzaimY™; 26-01-2012 at 02:22 PM.

    Download Torrents dengan Pantas/More Seeds!



  4. Gempak Lover FLIZZIE's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    428
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #3
    nk buat sharing pon boleh....semua printer boleh connect ngan mane2 cpu/notebook xkira OS yg kau pkai
    ni nk download driver untuk semua OS

    http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/DriverDownload.jsp?prodNameId=1845561&lang=en&cc=u s&prodTypeId=18972&prodSeriesId=1845551&taskId=1 35

    C
    aranye...download driver printer yg compare ngan os nye pastu install seperti biasa jika ada virus di detect abaikan shaja..finish install...tested ok
    Last edited by FLIZZIE; 26-01-2012 at 11:49 PM.

  5. Gempak Newbie tadoc's Avatar
    Status
    Offline
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    atas bumi bawah langit
    Posts
    47
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #4
    kira kena download driver windows 7 64 bit ker windows xp bit???. pastu kena install kat pc os 7 ker os xp??????

  6. Gempak Hardcore
    Status
    Offline
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    1,507
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #5
    sila rajinkan diri search driver @_@

  7. Gempak Newbie
    Status
    Offline
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    2
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    #6
    Saya pun pakai HP tapi Deskjet D2660. First :-

    1. Download driver dia dari web yang Flizzie bg tu.
    2. Habis download, install je.
    3. Test print page tgk boleh print ke tak. Buka je mana-mana fail, M.Word ke
    pas tu print.

    Tp sebelum tu saya nasihatkan sebelum install driver, off kan dulu program anti-virus sebab
    boleh melembabkan installation driver ( macam saya punya memang lembab kalau anti-virus on)
    tetapi tak tau lah kalau model driver tuan ni ok walau anti-virus on. Sebab bila anti-virus on,
    dia akan bg tau file ni bahaya, file tu bahaya, jd bila ada pilihan untuk tekan allow atau reject,
    kita nanti tekan reject pulak pada salah satu file yang di install dan akhirnya driver pun tak complete
    di install. Akibatnya driver printer x berfungsi dengan betul.

    Tp jgn risau, ni bukan masalah besarnya. Masalah besarnya bile kita nk pakai printer, tak boleh print.
    Selesai kan yg ni dulu, InsyaAllah...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List