DAFTAR
Close
Login to Your Account
Results 1 to 2 of 2
 1. Gempak Newbie
  Status
  Offline
  Join Date
  Jun 2012
  Posts
  0
  Post Thanks / Like
  Mentioned
  0 Post(s)
  #1
  MENGANDUNGI KEPELBAGAIAN VITAMIN
  Delima mengandungi ‘potassium’ yang tinggi, selain dari mineral-mineral lain seperti fosfor, kalsium, besi, dan sodium, dan vitaman-vitamin A, B1, B2, B3, dan C. mencegah edema, dan mengurangi kadar gula yang beredar di dalam darah (ibu yang baru pertama kali hamil atau lebih dari 3 kali kehamilan). Delima menghilangkan rasa letih otot dan memungkinkannya bergerak dengan mudah, dan juga menguatkan jantung.


  DELIMA AMAT DISYORKAN DIAMBIL OLEH IBU-IBU HAMIL
  Jika diambil semasa awal kehamilan, ia dapat mengelakkan 'morning sickness'
  menjaga degupan jantung agar tetap normal (bagi ibu dan perkembangan fetusnya).
  menunjang kepekaan saraf dan otot agar berfungsi secara teratur (kajian mendapati rahim wanita lebih utuh/kuat sesuai dengan kepekaannya menunjang pergerakan bayi yang dikandung)
  kulit bayi anda sihat, gebu dan cantik


  MELINDUNGI OTAK BAYI
  Kajian Pediatrik mendapati meminum jus delima semasa mengandung dapat melindungi otak bayi semasa kelahiran. Jus delima juga dapat membantu pengguna untuk mendapatkan bayi yang sihat. Beberapa tahun lepas, doktor mengesahkan bahawa ketidakcukupan asid folik (folate) boleh menyebabkan tiub saraf yang cacat seperti kerosakan pada tulang belakang dan sumbing pada lelangit bibir untuk bayi. Itulah sebabnya kenapa Persatuan Perubatan Amerika mencadangkan supaya semua ibu yang mengandung mengambil supplemen yang mempunyai asid folik setiap hari. Jus delima memenuhi bekalan asid folik sebaik seperti vitamin dan mineral yang penting untuk perkembangan bayi. Sebagai tambahan, kebaikan jus delima adalah mengandungi ‘potassium’ di mana ia dapat mengelakkan kekejangan kaki yang biasanya dihadapi oleh ibu mengandung pada waktu malam.


  Buah delima menjadi simbol kesuburan bagi perkahwinan masyarakat di Timur Tengah. Manakala dalam agama Kristian, buah delima menjadi simbol kebangkitan semula dan kehidupan yang kekal serta dalam agama Buddha, buah delima dikatakan buah yang berkat selain daripada buah limau dan pic. Di China pula, buah delima menjadi satu simbol kesuburan, rezeki yang melimpah ruah, keturunan yang ramai dan masa depan yang diberkati.


  Namun, dalam Islam, buah delima merupakan salah satu buah yang terdapat di dalam syurga yang dikurniakan Allah sebagai rezeki yang boleh dinikmati oleh umat manusia yang menunjukkan tanda- tanda kekuasaanNya sebagaimana yang termaktub dalam firmanNya di dalam surah al An’am ayat 99 dan ayat 141.


  Mengikut sejarah, buah delima secara tradisionalnya melambangkan kesuburan. Buah delima telah ditanam di Mesir sebelum zaman Nabi Musa. Ia telah ditemui di lembah Indus pada zaman awal dan terdapat perkataan Sanskrit untuk delima.

  Info khasiat/testimoni/product bole rujuk di
  firdausameral online blog

  Harga pasaran 1/btl Rm18.00~Rm25.00
  SENARAI HARGA BORONG!!
  1-10 btl Rm15.00/1btl
  11-23 btl Rm13.00/1btl
  24 btl (1 carton) Rm12.00/1btl
  (6 carton) dan keatas Rm11.00/1btl

  berminat hubungi sy -firdaus
  019-3000529/019-3931649

 2. # ADS
  Circuit advertisement
  Join Date
  Always
  Posts
  Many
   

 3. Gempak Newbie Rahsiaku's Avatar
  Status
  Offline
  Join Date
  Jul 2014
  Posts
  16
  Post Thanks / Like
  Mentioned
  0 Post(s)
  #2
  Memang sgt terbaik lah buah delima. banyak khasiatnya untuk kesihatan kita. Pati delima lagi bagus. rasanye pn sedap gak. Saya suka makan jus delima dari Dr.Sweet. nama die organic pomegranate concentrate.

  Ini adalah website untuk tahu lanjut mengenai jus delima ini:
  http://patidelimaorganik.blogspot.com/
  Last edited by Rahsiaku; 09-07-2014 at 05:45 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List