DAFTAR
Close
Login to Your Account
Results 1 to 1 of 1
 1. Gempak Newbie apai78's Avatar
  Status
  Offline
  Join Date
  Jun 2011
  Posts
  7
  Post Thanks / Like
  Mentioned
  0 Post(s)
  #1
  TEMPAT YANG ADA WIFI FREE...JOM TENGOK
  KLIK DISINI
  http://carigold.com/portal/forums/sh...t=wifi+booster

  Jika anda berada disekitar KAWASAN@ZON Wifi PERCUMA seperti KFC, MCD, KEDAI MAMAK, PEREMIS PERNIAGAAN dll atau sekarang pun KERAJAAN NEGERI banyak menyediakan HOTSPOT WIFI FREE seperti kwsn MAJLIS PEMBANDARAN, KAMPUNG, TAMAN-TAMAN, WIFI 1 MALAYSIA dan sebagainya.tahukah Anda?  ANDA BOLEH :
  1. Mengakses internet tersebut dengan MENGUNAKAN WIFI BOOSTER walaupun RUMAH ANDA berada jauh dari ZON WIFI tersebut.
  2. Anda juga boleh membuat WIFI utk rumah anda sendiri walaupun anda mengunakan WIFI FREE itu.  JANGAN BIMBANG jika ada berada jauh dari WIFI FREE tersebut kerana:
  1. Kami ada Antenna Outdoor Brand ALFA yang boleh mengakses WIFI tersebut pada jarak sehingga 2KM jauhnya OPEN SPACE.
  2. Brand ALFA adalah terbaik buat masa ini dari segi LINK KUALITI, KESTABILAN dan kualiti pembuatan.
  3. HANYA ALFA sahaja mempunyai ROUTER R36, dimana anda boleh berkongsi atau membuat wifi sendiri di rumah anda dengan hanya: tarik WIFI FREE tersebut mengunakan BOOSTER NHR dan SEBARKAN dengan ROUTER R36. jadi anda dapat berkongsi internet dgn seberapa ramai yang anda mahukan.  APA ITU WIFI ADAPTER
  1. WiFi Adapter Sebagai alat penerima signal WiFi sekiranya Komputer PC @ Laptop anda tiada Wireless connection
  2. WiFi Booster Merupakan booster iaitu menerima dan memberi signal WiFi pada kadar yang lebih jauh, bermaksud capaian maksimum, radius berbanding signal normal yg ada pada laptop iaitu sekitar 10-30 meter radius sahaja.
  3. WiFi Connection Apabila adapter ini dapat track WiFi signal yg jauh, maka adapter ini akan dapat byk signal Zon WiFi Percuma (contoh WiFi dari McD, KFC, Kopitiam, Kedai Mamak, Premis Perniagaan dll


  Jenama Alfa tidak perlu di perkenalkan lagi, kerana semua telah sedia maklum bahawa tiada wifi adapter atau wifi booster yang terbaik selain dari jenama Alfa. 100% original buatan Alfa Taiwan serta diberi jaminan terus daripada Alfa Taiwan selama 1 tahun. Anda boleh menghubungi Alfa Taiwan di link ini http://www.alfa.com.tw/in/front/bin/home.phtml untuk memastikan Wifi Adapter yang anda beli benar-benar tulen dengan memberikan Pihak Alfa Taiwan serial Number yang terdapat di belakang adapter.


  Jangan SESEKALI ANDA terpedaya dengan Wifi Booster buatan dari CHINA yang tidak ada KUALITI dan jaminan.
  dan jangan terpedaya dengan pembohongan tentang jarak liputan ANTENNA INDOOR sehingga BERKILO-KILO meter jauhnya, semuanya TIDAK TEPAT SAMA SEKALI.  TIDAK PERCAYA? Saya akan kembalikan wang anda jika booster (5dbi) yang anda beli dari saya tidak baik daripada booster yang anda miliki sekarang (10-90dbi) buatan China.
  TIDAK PERCAYA JUGA.. SILA LAYARI BLOG SAYA DAN ANDA AKAN DAPAT MELIHAT PERBEZAAN SIGNAL WIFI SEMUA JENIS WIFI BOOSTER YANG BERADA DI PASARAN WAKTU INI...klik kat sini utk lihat perbezaan signal http://www.alfanetwork2u.blogspot.co...an-signal.html  Chipset TERKINI Realtek RTL8188ru run minidwep rtl8192cu


  100% ORIGINAL BUATAN TAIWAN ( www.alfa.com.tw/ )
  100% LEBIH STABIL DARI JENAMA BOOSTER YANG TIRUAN
  JAMINAN DARI KILANG 1 TAHUN ( hanya ALFA ORIGINAL 100% TAIWAN )


  BACA DISINI APA ITU DBI 10-50DBI, PERLUNYA ANDA TAHU????????
  klik>>>
  http://www.alfanetwork2u.blogspot.com/

  ALFA NHR  OUTDOOR GRID ANTENNA 24DBI > OPEN SPACE UP TO 2KM  OUTDOOR PANNEL ANTENNA 19DBI > OPEN SPACE UP TO 1.5KM  SATU-SATUNYA ROUTER DALAM PASARAN YANG SUPPORT WIFI ADAPTER BOOSTER
  Kepada Rakan2 yg ingin atau berhajat utk menyebarkan wireless dlm rumah
  saya ada cara terbaik untuk anda. Apa yg penting, pastikan kawasan di sekeliling anda ada WIFI Free


  PROMOSI!!!
  Item 1 + Item 2


  Harga Biasa

  [STRIKE]Rm355[/STRIKE]


  RM320 utk 10set sahaja


  saya akan cuba jelaskan caranya dgn lebih terperinci:


  PERTAMA: Pastikan kawasan anda ada liputan wireless (internet)ZON WIFI FREE.. Kemudian anda boleh tarik WIFI tersebut dengan WIFI BOOSTER ADAPTER bagi mengantikan Adapter LAPTOP/PC anda. (lihat gambar wifi booster di bawah)  KEDUA: Kemudian anda plug in WIFI ADAPTER BOOSTER anda pada ROUTER R36. Fungsi ROUTER R36 adalah untuk menyebarkan Wifi di dalam rumah anda. Jadi secara tak langsung anda ada wifi sendiri. Boleh set NAMA SENDIRI dan PASSWORD SENDIRI. semua org dlm rumah dapat mengunakan wifi... (lihat gambar ROUTER R36 di bawah)  SOALAN ANDA : WIFi FREE/ZON WIFI tu jauh la, macam mana?
  JAWAPAN : Jangan bimbang, ada OUTDOOR ANTENNA yang boleh mengakses jarak WIFI sehingga 2km OPEN SPACE.

  SOALAN ANDA : BERAPAKAH JARAK WIFI ADAPTER BOOSTER KALAU TAK MENGUNAKAN OUTDOOR ANTENNA?
  JAWAPAN : Jarak untuk semua WIFI ADAPTER BOOSTER yg berada di pasaran waktu ini adalah dalam lingkungan 500mtr tanpa halangan, jika ada yang mengatakan 1-5km ia adalah tidak benar sama sekali. Semakin byk halangan, semakin terhad jarak booster tersebut.

  SOALAN ANDA : ADAKAH CARA PEMASANGAN MUDAH?
  JAWAPAN : Saya akan sediakan CARA/MANUAL atau saya akan tolong installkan/set untuk anda mengunakan TEAMVIEWER.

  CARA KUATKAN@LUASKAN SEBARAN WIFI HOTSPOT DI RUMAH anda (SEBARKAN WIRELESS)


  MUDAH je, semudah ABC,
  apa yg anda perlukan:

  1. ROUTER R36 (Jika mengunakan BOOSTER ALFA) ATAU ROUTER YANG SEDIA ADA.

  2. PEN BOOSTER

  3. OMMI ANTENNA


  Alfa 800mW Pen Booster Amplifier Wireless Wi-Fi APA05 - RM210
  OMMI ANTENNA - RM220

  HARGA:
  1. ALFA NHR : rm145 / ALFA H : RM130
  2. ROUTER R36 : RM210
  3. OUTDOOR ANTENNA ; rm230-rm260


  JIKA BERMINAT SILA:
  Pm/SMS/call saya; 019-6434326 / 012-6972447 - Neil
  atau terus ke blog Untuk CARA PEMBELIAN/No. Akaun/BIKTI POS:


  SEGALA MAKLUMAT LANJUT MENGENAI BUKTI POS, CARA BAYARAN, PERBEZAAN SIGNAL, JENIS WIFI BOOSTER, JENIS ANTENNA DAN SEBAGAINYA, ANDA BOLEH MELIHAT TERUS DI>>>http://www.alfanetwork2u.blogspot.com/

  PERINGATAN:Hanya Alfa Taiwan sahaja yang mengeluarkan produk Alfa dan produk Alfa tidak di jual di Negara China atau pada dealer-dealer lain. DI MALAYSIA HANYA ADA 1 SUPPLIER dan HANYA ADA 2@3 DEALER menjual Brand ALFA.

  Sebelum anda membeli atau membuat keputusan, pastikan anda telah membaca dan diberi penerangan terperinci mengenai satu-satu produk, dan yang paling penting sekali perkhidmatan daripada penjual selepas anda membelinya.
  Itulah kelebihan kami, kami akan pastikan anda berpuas hati dengan perkhidmatan dari kami. Kepuasan Anda akan menjadi kepuasan kami juga, kerana kami telah menjadi pembeli dan penguna seperti anda.

  >PERCAYALAH..PADA PENGELAMAN SAYA SEBAGAI PENJUAL DAN PENGUNA TEGAR BERMACAM WIFI ADAPTER BOOSTER, TIADA WIFI ADAPTER YG LEBIH BAIK DARIPADA BRAND ALFA. SAYA TIDAK MEMAKSA ANDA UTK MEMPERCAYINYA, TETAPI ANDA BOLEH NILAIKAN SENDIRI, DGN 5DBI ALFA MAMPU MENYAINGI YG 50DBI(BRAND CHINA)SAKSIKAN SENDIRI DISINIhttp://www.alfanetwork2u.blogspot.com/

 2. # ADS
  Circuit advertisement
  Join Date
  Always
  Posts
  Many
   

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

User Tag List